O vorba veche afirmă că râsul este cel mai bun medicament. Numai că noi, oamenii care trăim în secolul vitezei, am uitat acest lucru. Suntem înclinaţi mai degrabă să dăm crezare celor mai negre preziviuni, însă trecem cu vederea spusele unora mai înţelepţi decât noi: reprizele de râs ne fac viaţă mai uşoară şi, în fiecare zi, ar trebui să găsim motive pentru a izbucni în hohote de râs. Râsul, sursă de sănătate
Multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat cu vârf şi îndesat efectele pe care râsul le are asupra sănătăţii organismului. Primul om care s-a gândit să folosească râsul în scopuri terapeutice a fost doctorul Patch Adams. Un ras sănătos ne face să ne simţim bine pentru o perioada lungă de timp. Acesta este şi motivul pentru care o mulţime de oameni spun glume.

Râsul este cel mai bun medicament într-o zi obişnuită: cu umor privim altfel lucrurile şi vedem mereu partea bună a paharului. Şi astfel, vom găsi soluţii inedite la problemele cu care ne confruntăm, soluţii la care nu ne-am fi gândit înainte.

Să reînvăţăm să radem odată cu copiii noştri!
În plus, câteodată luăm totul prea în serios. Am fost învăţaţi să trecem prin viaţă într-un ritm rapid aşa că nu mai găsim timp şi pentru o porţie bună de ras. Un copil rade de cel puţin 300 de ori pe zi spre deosebire de un adult care face acelaşi lucru, însă de doar 15 ori. Ce diferenţa imensă. Oare ce se întâmplă cu noi după ce ne maturizăm?!

Un înțelept din antichitate a spus un lucru pe care noi, oamenii moderni, fie nu l-am descoperit niciodată, fie l-am uitat cu desăvârșire: atunci când râdem din toată inimă ne ridicăm la nivelul zeilor. În acele momente descoperim că viața are sens. Râsul unește oamenii indiferent de religie sau sex, indiferent de ani, indiferent de culoarea pielii. Râsul este cea mai bună modalitate de a ține împreună oameni care văd viața diferit.

Râsul, secretul unei relații de lungă durată
Știți ce au în comun cele mai longevive cupluri din lume: râd foarte mult când sunt împreună. Cei care nu vor să împărtășească această experiență îi întâlnim în sălile de judecată așteptând să se pronunțe divorțul. Spuneți glume, radeți împreună și veți avea relația fericită pe care ați visat-o mereu. Râsul este cel mai bun antidot împotrivă ruperii unei relații. Încercați și o să descoperiți cu uimire că și cele mai întunecate zile se pot lumina atunci când va amuzați voi doi.

Râzi mai ales atunci când pare că nu ai motiv
Când ești la pământ, începe să râzi chiar dacă acesta este ultimul lucru pe care te gândești să-l faci. Poate că acei tineri care râd fără nici o grijă pe stradă ți se păr deplasați sau prea zgomotoși. Însă, dacă te-ai amuză împreună cu ei, niciodată nu ți-ar mai trece prin gând acele comentarii. Te-ai simți mult prea bine râzând.

Oamenii demni de respect sunt aceea care ne fac să râdem. Ei ne oferă cel mai neprețuit dar: acela al bucuriei. Râsul poate fi privit din mai multe perspective:
– un zâmbet interior pe care îl ții doar pentru tine;
– un zâmbet cald pentru un copil;
– un zâmbet politicos la glumele îngrozitoare făcute de un prieten. Nici una n-a fost reușită, însă n-ai vrea că un vechi amic să se simtă ofensat;
– râsul în grup este de obicei zgomotos și este funny. Ați auzit vreodată de yoga prin râs? Oamenii se adună acolo cu un singur scop: să petreacă câteva ore râzând din toată inima. Iar dacă râzi când ești singur, atunci poți spune că îți place viață și te bucuri de ea din plin.

Sursa: Sfatulparintilor.ro 

 

Distribuie articolul: