Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Viorica Negrei spune că în lista agenților selectați să livreze produse alimentare instituțiilor de învățământ din Chișinău în anul 2017 nu se regăsește niciunul dintre cei implicați anterior în scandalul licitațiilor trucate și livrării produselor alimentare alterate în școlile și grădinițele din Capitală. Aceasta însă nu poate garanta că cei vizați ar fi putut participa la licitații sub o altă denumire.

„În listă nu veți identifica agenți economici implicați sau bănuiți de trucare sau livrarea produselor alterate în instituțiile de învățământ. Dacă ei și-au schimbat denumirea nu este de competența noastră să verificăm acest lucru”, a declarat Negrei, citat de Agora.md.

În context, anterior: O companie implicată în dosarul alimentelor, supărată că nu a câștigat un nou contract cu DETS. Chirtoacă: E o obrăznicie crasă

Directorul adjunct a mai adăugat că în prezent este imposibilă realizarea inițiativei primarului general ca toate licitațiile de achiziții să aibă loc în aceeași zi și în același loc.

„Există încercarea de a organiza aceste achiziții în incinta Primăriei, dar atât timp cât vom avea cinci executori de buget nu putem asigura achiziționarea alimentelor cu preț unic. Orice agent economic își stabilește prețul în funcție de normele pe care le are”, a mai adăugat Negrei.

Citește și: Noile meniuri pentru copii vor fi revăzute. Reprezentanții Ministerului Sănătății, chemați la raport în Parlament

Amintim că la începutul acestui an, atunci când erau organizate licitațiile publice de achiziții a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ din Capitală, autoritățile au constatat că aceeași agenți economici cereau prețuri diferite pentru aceleași produse alimentare. Edilul Capitalei a calificat atunci acest lucru drept o înțelegere de cartel.

Șeful Direcției Sănătate Publică, Mihai Moldovanu, a precizat astăzi că în circa două săptămâni va veni cu raportul și concluziile verificărilor efectuate în ultima perioadă.

Sursa: AGORA