Foarte curând, capitala Austriei va găzdui a 60-a aniversare a celui mai important concurs de muzică din Europa. Republica Moldova va fi reprezentată, la acest concurs, de către ucraineanul Eduard Romanyuta. Pentru a face cunoștință cu alți concurenți, alături de care va cânta pe scena Eurovision-ului, Eduard s-a îndreptat deja într-un turneu de promovare prin 10 orașe din Europa.

Eduard Romanyuta

Eduard și-a început turneul de promovare în Georgia. Acolo, a cântat alături de Sofiko Gelovani – una din cele mai populare cântărețe din Georgia și una din participantele selecției naționale a Eurovision-ului din 2013.

Pentru că Eduard este vechiul său prieten, Sofiko a ieșit pe scenă la foarte scurt timp după naștere. Tot în Georgia, reprezentantul RM la Eurovision a cunoscut-o și pe reprezentanta din acest an a Georgiei la Eurovision – Nina Sublatti. Romanyuta a oferit și câteva interviuri pentru presa locală și a transmis tuturor georgienilor mesajul motivațional din piesa de concurs „I Want Your Love”.

Eduard Romanyuta

În Letonia, Eduard a participat la una din cele mai mari pre-party dedicate Eurovision-ului și organizate de către fan-clubul leton. Cântărețul s-a întâlnit cu reprezentanți din 6 țări la ESC. La aceeași petrecere, Eduard a întâlnit-o și pe ucraineanca Zlata Ognevich, alături de care a concurat anterior, în cadrul selecțiilor naționale din Ucraina. Romanyuta a făcut cunoștință cu cele mai importante obiective turistice din Riga și a participat la un concert.

Eduard Romanyuta

A urmat Austria și anume orașul Salzburg, acolo unde Eduard s-a filmat pentru postcard-ul dedicat concursului muzical. Subiectul acestuia este ținut, deocamdată, în secret, însă cert e că ucraineanul se află deja printre favoriți.

Invitat de fan-club-ul sârb, Eduard a mers la Belgrad pentru a cunoaște toți participanții selecției naționale din fosta Iugoslavie. Cântărețul a oferit din nou interviuri pentru presa locală și a petrecut mult timp alături de fani. 

Eduard Romanyuta

În Olanda, Eduard a participat la o petrecere alături de alți 24 de participanți la ESC 2015. Romanyuta depune eforturi pentru repetițiile generale și chiar a prezentat show-ul complet, cu elemente de balet, necunoscut încă pentru publicul larg.

Fanii au declarat, în comentariile din forum-uri, că evoluția ucraineanului va fi una strălucitoare. Nici Romanyuta nu e mai modest. Reprezentantul RM la Eurovision le promite tuturor un show memorabil și complex. Tot la Amsterdam, Eduard a oferit peste 20 de interviuri pentru presa local, dar și pentru portalurile ESCKAZ, ESCBubble, Eurovision-Ireland și Eurosong.be.

Eduard Romanyuta

Un asemenea turneu promoțional est foarte important pentru mine. Eu nu doar că le fac cunoștință cu piesa mea oamenilor din diferite orașe ale Europei, dar adun și experiență de la alți participanți. De asemenea, țin să-i mulțumesc Republicii Moldova pentru șansa pe care mi-a oferit-o. Sunt bucuros că voi putea apropia și mai mult Ucraina, Republica Moldova și Europa în plan cultural și muzical”, spune Romanyuta, în unul din interviurile sale.

Eduard Romanyuta

Eduard urmează să cunoască alte 5 țări: Regatul Unit al Marii Britanii, Grecia, Macedonia, Armenia și Polonia. Între timp, echipa tânărului ucrainean muncește mult la show-ul care va fi prezentat pe scena concursului la 19 mai. Se pare că ne așteaptă multe surprize!

Eduard Romanyuta

Sursa: Glamurchik.net

Foto: Facebook