Astăzi, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei care a fost supranumită “pasărea măiastră a cântecului”, Maria Tănase, o legendă în istoria folclorului românesc. Google.ro o venerează astăzi, iar mai mulți artiști o vor rememora în concerte. Google şi-a modificat, astăzi, logoul pentru a o sărbători pe Maria Tănase, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea celebrei cântărete românce. Noul logo al Google.ro o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă. Totodată, în noul logo, prima literă din cuvântul “Google” este înlocuit cu chipul cântăreței desenat, în timp ce prima litera “o” este înlocuită cu un microfon la care artista interpretează un cântec.

Cu prilejul acestei aniversări, formaţia Pink Martini, care va concerta anul acesta, pe 15 octombrie, la Sala Palatului din București, va include pe noul album intitulat “Get Happy” un cover după celebra piesă a Mariei Tănase, “Până când nu te iubeam”, care a fost auzită şi apreciată în premieră anul trecut, în faţa unei săli arhipline.

Una dintre cele mai elegante trupe live ale lumii, cum îi definea ziarul britanic The Times, componenţii Pink Martini sunt iremediabil îndrăgostiţi de România. O dovedesc numeroasele concerte în România şi integrarea unei piese româneşti în fabulosul lor repertoriu internaţional. “Cântă în 14 limbi, dar româna este una dintre cele mai frumoase limbi pe care am auzit-o”, le-a spus atunci solista Storm Large celor peste 4.000 de fani prezenţi, care au aplaudat-o în picioare.

Sursa: CSID 

Distribuie articolul: