Succesele echipei de actori de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” sunt remarcate din ce în ce mai mult și peste hotarele țării. Între 15 și 22 aprilie, actorii au participat în cadrul unui important festival de Dramaturgie Națională, organizat la Timișoara, prezentând o renumită și dureroasă piesă în memoria regretatului Alexei Vakulovski. Precum se și aștepta, spectacolul a lăsat o amprentă puternică pe inimile spectatorilor!

Artiștii basarabeni au prezentat publicului timișorean recunoscuta piesă „Copiii foametei. Mărturii”, după romanul omonim al lui Alexei Vakulovski și regia Luminiței Țâcu. Actorii au făcut un schimb nemaipomenit de experiență.

foto: eminescu.md

foto: eminescu.md

„Ne-am întors de la festivalul FEST-FDR2014 – Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti. Am fost cu ehipa Teatrului Național „Mihai Eminescu”, cu spectacolul Copiii Foametei. Să vă spun sincer, nici nu ne-am așteptat că sala va fi plină. Chiar a fost arhiplină și practic, majoritatea spectatorilor, după acest spectacol, erau cu lacrimi pe obraji. Mulți dintre ei, din România, chiar ziceau că nu știau despre această problemă, adică despre foametea din ’46-’47”, a mărturisit actorul Alexandru Pleșca, într-un interviu pentru emisiunea „Prima Oră”.

„Eram mândru de echipa noastră de actori, de la Teatrul Național, care a avut o prestație profesionistă, la cel mai înalt nivel, aducând în scenă un spectacol în cadrul unui Festival al Dramaturgiei Naționale de la Timișoara. Și, după cum vorbesc cronicarii, dar și cei care au fost prezenți, a fost cel mai bun spectacol”, a dezvăluit, la rându-i, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă.

Din spusele actorilor, publicul din România a solicitat reîntoarcerea echipei peste Prut, pentru a putea transmite repetat seria de momente artistice, lacrimogene.

foto: eminescu.md

foto: eminescu.md

În distribuție:

Doriana Zubcu-Marginean
Snejana Puică
Iurie Focșa
Iurie Radu
Draga-Dumitrița Drumi
Leo Rudenco
Diana Decuseară
Ghenadie Gâlcă
Alexandru Pleșca

Decor și costume: Corina Sărăteanu