Pe lista rezoluţiilor pentru anul ce tocmai a început, echilibrul interior ar trebui să se afle printre priorităţi. Cu paşi mici, dar consecvenţi putem depăşi nivelul de stres acumulat, lucru care ne va contura liniştea şi fericirea zilnică, potrivit The Huffington Post. Iată câteva tehnici sigure!

Respiră profund

Organismul tău are deja setat un regim de apărare împotriva stresului, pe care îl conduce cu ajutorul celor doi pioni de bază: mintea şi plămânii. Urmăreşte ritmul graficului de mai jos pentru a-ţi coordona respiraţia, iar liniştea interioară se va instala treptat.

Plimbă-te în aer liber cel puţin o dată pe săptămână

Fă mişcare în aer liber, chiar dacă ieşi doar să te plimbi. Ultimele cercetări, din domeniu, au arătat că plimbarea în aer liber poate îndepărta simptomele depresiei şi îmbunătăţi starea de bine.

Experimentează

Uită de terapia prin shopping şi înlocuieşte-o cu cea care implică aventura. Altfel spus, alegeţi să cumpăraţi „experienţe” în loc de lucruri materiale, iar bucuria va fi pe măsură. Cel puţin asta susţin cercetătorii.

Ţine un jurnal

Studiile de specialitate au arătat că trecerea pe hârtie a tuturor gândurilor negative ne poate ajuta să ne limpezim mintea. În aceeaşi măsură, notarea tuturor momentelor frumoase şi importante din viaţa noastră ne poate da cel mai frumos sentiment la final de an, când putem observa progresul făcut şi reflecta la noi obiective.

Dă o şansă terapiei

Nu este nimic greşit în a căuta ajutor specializat când ai nevoie de el. Experţii sunt de părere că terapia prin comunicare este extrem de benefică în a balansa energiile negative şi problemele de comportament.

Ia o pauză de la ştirile negative

Dacă simţi că ultimele ştiri, care au făcut înconjurul lumii, îţi pun moralul la pământ, nu eşti singurul/a. Studii au arătat că expunerea constantă la ştiri negative poate fi în detrimentul sănătăţii mintale. Încearcă să iei o pauză şi să îţi creionezi altfel consumul de mass-media.

Fă-ţi un playlist cu melodiile preferate care să îţi alunge stările de anxietate

Când simţi că anxietatea se instalează, doar apasă „play”. Cercetătorii susţin că anumite melodii pot reduce până la 65% din nivelul de anxietate resimţit în momentele critice. Specialiştii din domeniu au identificat cea mai relaxantă melodie: „Weightless”, de Marconi Union.

Bagă-te în pat cu o oră mai devreme

Somnul este un elixir magic când vine vorba de sănătatea mintală. Orele de somn pe care le pierdem ne pot îngreuna procesul de gestionare a emoţiilor, în timp ce riscul de nervozitate creşte.

Redu cantităţile de alcool

Un pahar de vin, pe zi, cu siguranţă nu a făcut rău nimănui. Însă prea multe pahare de gin tonic, după o săptămâna grea, completate de mahmureala de a doua zi nu prea pot fi de mare ajutor când vine vorba de sănătatea noastră. Anumiţi cercetători susţin că alcoolul băut în exces poate creşte riscul apariţiei stărilor de anxietate.

Scoate oamenii toxici din viaţa ta

Una este să îţi ajuţi prietenul la nevoie, şi alta să te înconjori de persoane care sunt, în mod constant, stresaţi la fiecare pas, pentru fiecare detaliu nesemnificativ. Unii cercetători susţin că stresul este contagios. Astfel că, trierea celor cu care alegi să îţi petreci timpul ar putea fi un lucru benefic.

SURSA

Distribuie articolul: