A renunţat să mai muncească pentru alţii și a tins mereu spre o independență financiară. „Nu există probleme ci doar obiective ce trebuie atinse” este mottoul după care se conduce în viață femeia de afacere, femeia lider și mama a doi copii, Valentina Uzun. Și-a început cariera sa ca jurnalist în UTA Găgăuzia, iar mai târziu a înțeles că salariul mic nu-i permite să-și întrețină cei doi copii.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Valentina UzunÎn acest fel, eroina noastră a ajuns să pună pe picioare și să-și gestioneze întreprinderea sa care în doar trei ani a reușit să devină lider naţional în domeniul distribuirii produselor alimentare, angajând aproximativ 260 de moldoveni. Compania sa „Azamet Grup” SRL are trei filiale fapt care îi permite să realizeze vânzări în toată țara. Începând din 2011, Valentina a investit în producţia proprie, orientată spre export.

Pe parcursul dezvoltării companiei, femeia de afaceri spune că a fost nevoită să facă față mai multor provocări.

În acest sens, Valentina Uzun a menționat care sunt cele trei calități pe care un lider trebuie să le posede. Cel mai mare vis al Valentinei este piloteze un avion.

Precizăm că platforma ealider.md a fost lansată pe 15 septembrie. Inițiativa a fost susținută de Programul „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.

„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Sursa: UNIMEDIA