Studii: Master în Mediație Culturală și Religioasă, Academia de Știinte Umane și Sociale din Roma; În prezent este beneficiară a Bursei de studii internaţionale „REALTA” , Universitatea Pontifica „Angelicum” din Roma, Facultatea de Științe Sociale – Licența.

Ocupație: Operator profesionist pentru înserarea socială şi de angajare în câmpul muncii a cetăţenilor străini în Italia; Mediator Cultural în diverse proiecte destinate Migranților.

Pasiuni: Familia, culinăria; voluntariat în favoarea conaționalilor săi, aici, în Italia și satului său de baștină, Puhoi ; Promovarea imaginei pozitive a R.Moldova aici în Italia; Cărți și oameni; Locuri noi, nedescoperite; Filme de gen neorealistic, istorie și geografie…

Ultima carte citită: „Satul fără mămici” de Ingrid Beatrice Coman.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Tatiana Nogailic este stabilită de 13 ani la Roma, Italia. În 2004 a lansat Asociaţia Moldovenilor din Italia: „AssoMoldave”. Astfel, ea încearcă să-i ajute pe moldovenii ajunși în Italia, dar să contribuie și la o comunicare mai bună între cetățenii noștri, dar și îi informează cu ajutorul Ghidului pentru orientare și integrare socială a moldovenilor.

Condres Diaspora

Are în palmares peste 40 de diplome care confirmă implicarea sa activă în diverse proiecte. O altă realizare de care Tatiana este mândră sunt proiectele: „Sănătatea Migranților” si Campania de informare și sensibilizare “Nimeni nu e singur pe pamint”. De asemenea, aceasta practică diverse activități în cadrul asociației „AssoMoldave” la care este președinte din 2004. Aici găsești CV-ul asociatiei.

Pe lângă faptul că este operator profesionist pentru înserarea socială şi de angajare în câmpul muncii a cetăţenilor străini în Italia, Tatiana este și mediator cultural și religios, voluntară la UNICEF.

Nogailic

Actualmente realizarea proiectul: „Moldoveni în Italia. Ghid pentru orientarea și integrarea socială a moldovenilor”, ediția a IV-a.

Deschisă pentru comunicare, informată, luptă pentru drepturile migranților moldoveni în Italia. De asemenea, Tatiana este activă și în Republica Moldova prin faptul că participă la Congresele Diasporei și acte de filantropie, susține diverse proiecte, îi aduce plăcere să-și susțină conaționalii prin diverse metode.

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Distribuie articolul: