Studii: Licențiată în Economie și Finanțe la ASEM, absolventă a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism și a Institutul European de Studii Politice din Moldova (IESPM), participant în programul Aspen pentru tinerii lideri.

Ocupație: Consultant Superior în Cabinetul Prim-Ministrului, Coordonatoare Program pentru femei NDI, producătoare și prezentatoare a emisiunii Părinți și Copii la Moldova 1, Director executiv CAAP „Centrul de asistență pentru Autoritățile Publice”

Pasiuni: Călătorii, culinărie

Limbi străine: Engleză, rusa, italiana

Ultima carte citită: „O femeie la putere”, „Viata lui Hillary Rodham Clinton” de Carl Bernstein.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Stella JemnaDe mai bine de un an este consultant superior (part-time) în Cabinetul Prim-Ministrului pentru ca are încrederea că doar prin implicare poate crea un mediu propice pentru cursul european al țării. După un an de voluntariat la Mesager și două premii la care ține mult- Premiul UNICEF pentru drepturile copiilor și Premiul ONU pentru Drepturile omului a decis că ar putea să scrie propriul proiect de Emisiune. Acum emisiunea „Părinți și copii” are, în unele luni, un raiting mai mare decât al Mesagerului. Până la urmă, educația în familie, crede Stella, reflectă viitorul unei generații. Paralel, Stella este manager de proiect în CAAP în diverse proiecte de dezvoltare comunitară. Iar pasiunea pentru culinărie a facut-o să dezvolte o Școală de artă culinară – Gourmand, unde oricine poate găti și savura bunătăți.

Acum câțiva ani a fondat revista online PentruEA.md și crede că femeile pot schimba Moldova „la față”. Anume din acest motiv, de curând, și-a mai luat o responsabilitate, Coordonatoarea Programului de femei la Institutul Național pentru Democrație, fiindcă are toată încrederea în formarea calitativă a femeilor care, pe principiul meritocrației, vor schimba cursul politic, cu soluții argumentate pentru problemele locale.

Stella Jemna

Stella are încrederea că doar prin exemplul personal și dezvoltarea profesională, poți deveni un adevărat model inspirational pentru alte femei.

Foto: Facebook.com, Ellene Mocrii

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Distribuie articolul: