Studii: ASEM cibernetica Moldova; Arte Moda -Torino 2003-2006; Instituto Feller 2006-2010; Specializată în Modelistica Industrială și Merciologia textilă

Ocupație: Designer vestimentar în orașul Torino, Italia

Limbi străine: Rusa, italiana, engleza

Ultima carte citită: „Viața lui Budda”, de Daisaku Ikeda

Sugerează și tu o doamnă notorie!

A absolvit Modelistica şi Merceologia Textilă la „Instituto Feller”, Italia, 2010. Recent şi-a deschis un salon de modă în oraşul Torino, iar colecţia STRUCTURE lansată pentru primăvară/vară 2013, a atras privirile de peste tot. Olesea Ioniţă este designerul moldovean care se bucură de succes în Italia și care declară că totul a început de la maşina de cusut din casa părintească.

Ionita

După 6 ani de şcoală a hotărât să deschidă Studioul de Modă şi Cercetări, să ofere servicii de modelare şi creare a prototipului, împreună cu colega sa, Debora Ingrassia. Primii clienţi au fost stilişti. Fiind un Studiou de Modă şi Cercetări, în vitrina ei apăreau piese vestimentare cu design şi cu tehnică inovativă. Totul a venit spontan, cererea era mai mare ca oferta şi a trebuit să facă faţă şi să crească.

Ionita

„La Institutul Feller am avut posibilitatea să cunosc mulţi profesori profesionişti, dar cea mai mare amprentă în activitatea mea mi-a lăsat-o Claudio Mainini, profesorul meu de Merceologie textilă. De la el am învățat că: “ALEGEREA GREŞITĂ A MATERIALULUI POATE DUCE LA PIERDEREA LUCRULUI ÎNTR-UN PROIECT IREALIZABIL LA NIVEL PRACTIC”. Aceste limite m-au motivat să caut şi să experimentez materiale neobişnuite, iar succesul mi-a fost garantat şi numele colecţiei mele STRUCTURE a apărut de la acest crez”, a spus Olesea.

Ionita ionita

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!