Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), în parteneriat cu portalul de ştiri UNIMEDIA a lansat astăzi, 15 septembrie, platforma de e-nominalizare a femeilor lider www.ealider.md.

Datorită acestei platforme publicul larg va avea posibilitatea să nominalizeze şi să susţină femei care merită să fie lidere şi care au obţinut succese în diverse domenii. E-nominalizarea se va face în funcție de domeniul de activitate: social, business, cultural, comunitate. Scopul platformei este de a face cunoscute femei care au calități de lider și care au obținut succese în activitatea lor, însă nu sunt cunoscute publicului larg. Astfel se va demonstra că există un potențial enorm de liderism în rândul femeilor care necesită a fi promovat.

Programul „Femeile în politică” contribuie la sporirea participării femeilor în politică şi în procesul decizional prin acordarea sprijinului in dezvoltarea capacitatilor femeilor inainte, in timpul si dupa alegerile parlamentare și locale, și pledează pentru adoptarea Măsurilor Speciale Temporare. Programul va avea interventii și în comunităţile locale pentru a promova nominalizarea participativă a femeilor candidate, inclusiv a celor din grupurile marginalizate.

„Femeile în Politică” va extinde şi în continuare parteneriatul cu instituţiile media pentru a obține o mai bună mediatizare a subiectelor sensibile ce ţin de egalitatea de gen
și pentru a promova imaginea femeii lider.

Bugetul total al programului este de 2,9 milioane de dolari, bani oferiţi de Guvernul Suediei. Programul va fi implementat în perioada 2014-2016 de către agențiile ONU – UN Women și PNUD în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Vezi aici platforma ealider.md. Dacă cunoști femei care merită să fie promovate și trebuie să devină cunoscute atunci nu ezita să accesezi site-ul ealider.md. La rubrica „Sugerez o femeie” găsești un formular pe care îl completezi timp de 5-7 minute. Acest formular va fi premoderat de redacție, iar ulterior persoana recomandată va fi contactată pentru a confirma veridicitatea informațiilor. La final pe pagina ealider.md vor fi plasate profiluri femeilor recomandate de tine.