Șirul femeilor lider continuă cu doamna Nina Costiuc, primar al localtății Budești. Mamă, soție, primăriță și nu în ultimul rând femeie, Nina Costiuc face parte dintre femeile care au luptat pentru a îmbunătăți viața localității de baștină și au reușit. Puternică și în același timp feminină, cu o voce caldă și hotărâre în priviri, primărița din Budești ne-a povestit despre calea vieții sale. Se află în fruntea localități de mai bine de 25 de ani, iar bunăstarea locuitorilor din Budești a devenit scopul ei, informează UNIMEDIA.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Și-a început cariera sa ca secretară la primăria din sat, iar mai târziu avea să devină președinte al sovietului sătesc și ulterior, primăriță.

Nina CostiucDeși a făcut studii la Chișinău și la Moscova, Nina Costiuc a refuzat oportunitățile care i se ofereau la oraș și a revenit în sat.

Doamna Nina știe că pentru a reuși în viață trebuie să ai curaj și să riști, iar verticalitatea și capacitatea de a prevedea rezultatul acțiunilor sunt extrem de importante.

Despre femei eroina noastră spune că au nevoie de mai multă promptitudine pentru a nu lăsa șansele vieții să treacă pe lângă ele.

Precizăm că platforma ealider.md a fost lansată pe 15 septembrie. Inițiativa a fost susținută de Programul „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, finanțat de Guvernul Suediei.

„Ealider” reprezintă o platformă de e-nominalizare care își propune să aducă în vizorul publicului femei și fete care locuiesc în Republica Moldova sau în afara țării, care au calități de lider. Scopul principal al platformei de e-nominalizare este de a prezenta exemple de femei și fete active în comunitățile lor, lidere în echipă, în organizații, în cariera pe care o profesează; femei și fete lidere care provin din diverse medii sociale, economice și de vârstă, fie că locuiesc în mediu urban, rural sau în afara țării.

Foto: RFERL.org

Sursa: UNIMEDIA

Sugerează și tu o doamnă notorie!