Studii: Doctorandă AȘM, magistru în filologie

Ocupație: 10 ani de experiență în calitate de profesoară de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Gh. Asachi”

Pasiuni: Lectura, călătoriile

Limbi străine: Franceză, rusă, engleză

Ultimele cărți citite: „18 cuvinte-cheie ale lui Martin Heidegger” de Gabriel Liiceanu; „În genul tinerilor” de N. Steinhardt; „Rem” de M. Cărtărescu.

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Energică, plină de viață, activă, optimistă și dornică de a schimba lucrurile din jurul său. Așa o descriu pe Natalia Grîu, elevii, prietenii și colegii de breaslă. Natalia Grâu este profesoară de limba și literatura română la LT „Gh. Asachi” din Capitală. De când a pășit pragul acestei instituții, numele său a devenit viral datorită metodelor pe care aceasta le utilizează în predare.

Natalia Griu

Natalia GriuÎn primul rând, Natalia a devenit un prieten al elevilor, iar mai apoi profesor. Ea a venit cu idei noi în educație și promovează cititul în rândul elevilor într-un mod inedit.

În 2007, aceasta a obținut Distincția Debut excelent în Pedagogie în cadrul concursului Pedagogul Anului care s-a desfășurat la Chișinău.

În anul 2012, Natalia Grîi împreună cu Maria și Ivan Pilchin au lansat două manuale școlare, demult așteptate și foarte binevenite pe băncile elevilor și pe mesele de lucru ale pedagogilor. Cele două manuale de literatura universală conțin, potrivit „evaluatorilor” abordări textuale facile, modalitatea de structurare a temelor fiind destul de accesibilă. „Alături de colegii mei, ne-am străduit să elaborăm două lucrări interesante, creative, care să placă elevilor, care să-l citească nu din obligație, ci cu interesul cu care s-ar apropia de o carte bună, să se regăsească în ele, să devină creator de sensuri”, a declarat sursa după lansarea oficială a celor două manuale.

Natalia Griu

În 2012, Natalia a obținut Premiul Special pentru Tineret luat pentru manualul de literatură universala clasa a 12. În perioada 2009-2011, Natalia a fost coordonatoarea Proiectului ACES (parteneriate educaționale cu România, Slovacia, Croația, Bulgaria). A moderat peste 40 de activități municipale și republicane, mese rotunde, dezbateri, conferințe etc.

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Distribuie articolul: