Studii: Medicină generală (USMF „N. Testemițanu” ), secundarita clinic- cardiologie, Master of Public Health and Management ( The University of Liverpool);

Ocupație: Președinte a Centrului Strategii și Politici de Sănătate;

Pasiuni: Călătorie, mod activ de viață, practicarea sportului (înot, jogging), dans;

Limbi străine: Engleza, franceza și rusa;

Ultima carte citită: Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch, de Sally Bedell Smith

Sugerează și tu o doamnă notorie!

IngaInga Pasecinic a participat la implementarea a peste 20 proiecte în domeniul sănătății, în colaborare cu UE, Banca Mondială, OMS, Compania Națională de Asigurări în medicină, etc. Printre acestea au fost – „Promovarea Sănătății și Profilaxia maladiilor”, „Reforma în sănătatea publică”, „Fortificarea asistenței medicale primare”, „Screening –ul factorilor de risc cardiovascular”, „Elaborarea și implementarea protocoalelor clinice pentru medicii de familie”, etc.

Din 2009 conduce Centrul Strategii și Politici de Sănătate, fondat în 2003, care a implementat peste 60 de proiecte în domeniu social și de sănătate. La moment, Centrul Strategii și Politici de Sănătate pe care îl conduce implementează un șir de proiecte. De asemenea, Inga participă la realizarea unui proiect care îi este mai aproape de suflet și care se află deja la cea de a patra ediție a campaniei – „Spune DA pentru sănătatea TA”.

inga

„În cadrul campaniei desfășurăm instruiri interatctive cu elevii, profesorii, precum și lucrătorii medicali ce țin de alimentația sănătoasă, activitatea fizică, combaterea fumatului și consumului de alcool, controlul stresului, igiena generală și salubrizarea mediului”, a precizat sursa.

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!