Studii: Doctorat în științe economice, ASEM, 2000

Ocupație: Președinta asociației Comunitatea Moldovenilor din Quebec, Canada

Pasiune: Politica, comunitate, muzică

Limbi străine: Engleza, franceza, rusa

Ultima carte citită: Recitește acum V.Grossman, „Panta Rhei” și Gabriel Liiceanu „Despre Ură”

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Ala Mîndîcanu, fostă deputată în Parlamentul R. Moldova şi activistă în domeniul drepturilor femeilor din țară, se află de mai multă vreme în Canada. Actualmente este președinta Comunității moldovenilor din Quebec.

Ala Mindicanu

Ala MindicanuÎn anul 1972 a absolvit cu eminenţă şcoala medie din sat şi a intrat, în acelaşi an, la Facultatea de Litere, secţia Jurnalism, a Universităţii de Stat din Moldova pe care o absolveşte cu brio. Din anul 1988, alături de ceilalţi membri ai familiei Mîndîcanu, se implică activ în Mişcarea de eliberare naţională, devenind unica femeie – membru al Biroului Permanent al Mişcării pentru Susţinerea Restructurării (mai târziu Frontul Popular).
În anul 1989 participă activ la fondarea Ligii Creştin Democratice a Femeilor, partid politic de femei, pe care l-a condus ca preşedinte (LCDF, până la ea, le-a avut în calitate de preşedinte pe doamnele Leonida Lari şi Lidia Istrati).În anul 1994, este aleasă deputat în Parlamentul R. Moldova, pe listele electorale ale Blocului Ţăranilor şi Intelectualilor.Din anul 2001 a activat în cadrul Centrului de Formare Europeană în calitate de coordonator de programe, redactor-şef al săptămânalului de politici publice „Democraţia”, iar din2004 este Şeful Catedrei de Comunicare şi membru în Senatul ULIM.

Ala Mindicanu

A fost prima femeie din Comitetul Executiv al Mișcării pentru Susținerea Restructurării. „Chiar dacă ar fi 50-50 femei-bărbați, problema e că aleșii se supun președintelui de partid”, spunea anterior Mîndîcanu. Ala Mîndîcanu este o femeie energică, activă și ambițioasă.

Foto: Facebook.com

Sursa: EALider.md

Sugerează și tu o doamnă notorie!

Distribuie articolul: