Atunci când se întâlnesc, sufletele pereche se iau de mâini și formează cele mai frumoase legături din Univers. Este și povestea soților Irina și Radu Ceban, doi meșteri iscusiți, care s-au îndrăgostit ireversibil atunci când soarta le-a oferit această șansă. Ea este hairstylistă, el - un adevărat maestru al broderiei, iar împreună formează un întreg inseparabil, cu o singură slăbiciune - fiica lor. Ne-am propus să-i cunoaștem și am descoperit doi oameni extrem de îndrăgostiți de viață și de ceea ce fac. Care e secretul lor, aflați din acest interviu!

EA – o hairstylistă desăvârșită; EL – un meșter faur în ale broderiei! Irina & Radu Ceban: „Am fost predestinați!

Irina și Radu, e imposibil să privești spre cuplul vostru și să nu te îndrăgostești. Lăsați-ne să începem acest interviu prin a vă întreba despre cum cum v-ați cunoscut și ați înțeles că sunteți făcuți unul pentru celălalt.

Radu: Ne-am cunoscut într-un mod foarte interesant… Ba chiar aș putea să spun că am fost predestinați.

Ambii am fost prezenți la un eveniment de frumusețe. Ea era cu două rânduri în spatele meu și a fost prima care m-a observat în mulțime, pentru că eram cu părul vopsit blond. Doar că nu ne-am cunoscut în acea seară. Peste ceva timp, am dat cerere de prietenie pe Facebook mai multor fete în același timp, printre care a fost și Irina. Discuția a început cu replica „eu te cunosc” din partea ei.

Când ne-am văzut, probabil undeva am înțeles că „ea este cea unică” și precum era exact timpul când trebuia să-mi fac o tunsoare, i-am zis: „Vezi că dacă mă tunzi, atunci doar tu o să mă tunzi”. Și iată că suntem deja al șaselea an împreună.

Flystudio, foto-516

Soarta a vrut ca în familia Ceban să se regăsească doi meșteri iscusiți. Radu, am fost profund uimiți să aflăm că un bărbat poate fi atât de pasionat de broderie.Vorbiți-ne despre acest hobby.

Radu: Practic toți cei care aud de pasiunea mea pentru brodat, inițial se uită un pic sceptic până ajung să vadă lucrările pe care le realizez. Această îndeletnicire m-a schimbat și m-a făcut să mă îndrăgostesc de tot ceea ce înseamnă broderie. Am devenit mai calm, mai răbdător, mai echilibrat din punct de vedere emoțional și psihologic, mai ales acum, în perioada în care a apărut Armin și aveam foarte multă nevoie de liniște sufletească.

În prezent, lucrez la mai multe proiecte în diferite tehnici. Brodez tablouri din biser și ceea ce mă face mai special decât alții este faptul că realizez tablouri personalizate, adică după pozele persoanelor. De curând, am început să lucrez și la ii brodate cu biser și sper, cât mai curând, să brodez cu biser și pe haine. Permanent tind să inventez ceva nou, mai deosebit de ceea ce face restul lumii. Sper ca în viitorul apropiat să surprind publicul cu lucrări noi care nu s-au mai întânit pe la noi.

Irina, povestiți-ne despre cum v-ați cultivat vocația de hairstylist și de ce succese vă bucurați în prezent, după câțiva ani de carieră.

Interesul meu față de fumusețe vine probabil din copilărie și anume de la păpușile Barbie, care erau mereu blonde și machiate frumos și blonde. Când mă jucam cu ele (le aveam nu ca pe jucării, ci ca pe modele), mă gândeam că atunci când voi crește mare, am să pot și eu să machiez tot atât de frumos și o să le fac fetelor părul blond și lucios, ca să zâmbească.

Prima persoană care a avut încredere în mine și și-a încredințat capul în mâinile mele, având atâta răbdare, a fost tatăl meu. A fost pe vremea când încă nu eram hairstylistă și nu știam cum se ține corect foarfecele în mână. Dar a fost bine și cred că a fost o motivație pentru mine să ajung unde sunt acum.

Succesul se egalează cu ani de experiență, calificări, pe undeva niște scăpări, experimente, greșeli, realizări frumoase și multă, multă muncă. În prezent, mă mândresc cu bagajul de cunoștințe pe care îl am în această sferă și pot să spun că întotdeauna este loc pentru mai mult.

Cum s-a schimbat viața voastră de când în ea a apărut prima și unica voastră moștenitoare? Rolurile din familie s-au repartizat strict în două?

Ritmul vieții a luat o întorsătura de 180 de grade. Timpul este limitat, nu există atâtea posibilități de lucruri pe care le-am putea face în doi. Fiind în trei, cele 24 de ore sunt puținear fi frumos să fie 32 de ore. Primele două luni au fost foarte grele, dar pe parcurs ne-am acomodat cu programul fetei și deja am și uitat cum e să dormi 7 ore consecutiv.

Rolurile le-am repartizat egal. Când are tata timp liber pentru anumite chestii, le face, când are mama timp liber, le face ea. În ceea ce privește copilul, în familia noastră nu există delimitarea cuvintelor tată/mamă. Deseori sunt situații în care tata e nevoit să preia rolul mamei și mama să preia rolul tatălui. Și credem că așa ar fi corect să fie în toate familiile, pentru a crea o bază bine echilibrată între toți membrii.

10.12.16 Our Family - Christmas Edition-31a

Irina, vorbiți-ne despre tăticul Radu Ceban și despre grija sa față de fetele din familie. Știm că sparge tiparele și la bucătărie!

Secretul este în faptul că îl las să facă ceea ce vrea și ceea ce simte că ar fi bine să facă. Încerc să-l susțin în tot ceea ce face și chiar să-l ajut acolo unde îi este mai dificil. În fiecare seară discutăm despre ceea ce ne frământă, despre supărări, despre neînțelegeri, despre greutăți și despre câtă răbdare ne trebuie la ambii. La finalul discuțiilor, îi spun că este un tată grijuliu, iubitor, descurcăreț, îi mulțumesc că ne alintă, ne iubește, ne răsfață, el pur și simplu este eroul nostru.

Foto (296)

Ați dori ca fiica să vă calce pe urme și să îndrăgească la fel de mult arta și creația artistică? Unde vă vedeți viitorul?

Nu vrem să-i punem niște limite, interdicții, reguli în propria dezvoltare. Ceea ce va face trebuie să-i placă și mai apoi să-i și aducă bani. Cel puțin rolul nostru, ca și părinți, este de a cultiva în ea toate roadele cunoașterii noastre pentru, ca ea singură să-și aleagă drumul pe care vrea să meargă. Noi o vom ghida și o vom susține în alegerile sale. Avem câteva scopuri mărețe pe care sperăm să le realizăm cât mai curând pentru a face loc altor scopuri și mai mărețe.

Pentru ca să ajungem acolo unde ne-am propus, trebuie să fim o echipă, să ne susținem și să ne îndrumăm reciproc învățând în fiecare zi să fim mai buni decât am fost ieri.

Y35A6093

O întrebare cât se poate de firească: ce reguli de planificare a timpului vă ajută să vă împărțiți ziua în fragmente, astfel încât să reușiți să vă asumați toate rolurile sociale?

Fiecare zi pentru noi este ca un examen, nu știm la ce să ne așteptăm. Inițial ne planificăm unele lucruri, dar facem cu totul altele. În fiecare seară purtăm discuții despre ce am realizat pe parcursul zilei și ce urmează sa realizăm ziua următoare, avem stabilite responsabilități zilnice. Nu tindem să trăim după anumite reguli, noi pur și simplu trăim și ne bucurăm de fiecare zi din viața noastră.

Foto (349)

Dacă ați putea rezuma esența unei căsnicii fericite într-o singură frază, cum ar răsuna aceasta?

Nimeni și nimic nu te poate împiedica să fii fericit. Tot de ce ai nevoie este doar să îți dorești cu adevărat acest lucru.

Foto (347)

Credeți sau nu în sărbători dedicate iubirii? Ce mesaj ați vrea să lăsați tinerilor care abia se află în faza alegerii sufletului pereche – cea mai importantă alegere din viață, de altfel!

Nu credem că este nevoie de anumite sărbători dedicate iubirii. Ori iubești în fiecare zi, ori nu iubești! Noi nu avem anumite motive în care să se dăruiască flori. Florile se dăruiesc când simți că vrei să le oferi. Ne facem surprize frumoase, cadouri sau luăm cina în oraș atunci când simțim că este momentul și nu e nevoie să așteptăm zile cu semnificație specială sau anumite sărbători. Pentru noi fiecare zi e sărbatoare dedicată iubirii și familiei.

Tinerilor le-am sugera să se iubească în fiecare zi, să comunice despre subiecte mărețe și mărunte în fiecare zi, să petreacă cât mai mult timp împreună unul pentru altul…timp real, dar nu virtual. Să se bucure împreună de fiecare realizare comună, oricât de mică ar fi și să atingă aceleași scopuri!

Wedding (250)

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: