„ABC-ul părinților” este cadoul nostru pentru copii, oferit prin intermediul părinților de un specialist care a citit, învățat și experimentat multe în domeniu. Ea este Adriana Boroș, fondatoarea Clubului Părinților Conștienți, una dintre persoanele care a lansat proiectul „Upgrade în Educație” și mamă a unui băiețel minunat de aproape 6 ani și jumătate. Ea ne va ajuta pe noi, părinții, să fim mai buni, mai conștienți în relația noastră cu copiii și să avem, în rezultat, o comunicare armonioasă dintre generații.

„Creștem oameni, dezvoltăm caractere”, spune Adriana, iar în „pastilele” tematice de câteva minute pe care le vom publica săptămânal pe site-ul nostru, va încerca să răspundă la mai multe întrebări ale părinților și să le ofere tehnici concrete prin care să relaționeze empatic cu copiii lor.

„Pentru a putea crește copii frumos și echilibrat trebuie să înțeleg mai întâi de ce reacționează ei așa cum o fac, să ne educăm pe noi, devenind un exemplu pentru ei, de comportament și reacție. În cadrul rubricilor pregătite de noi veți putea afla cum trecem cu brio peste greutățile din meseria de părinte: Cum gestionăm crizele de furie, Cum putem trasa limite empatic, Ce facem atunci când un copil se comportă neadecvat, Cum să scăpăm de etichetări și de negații, Ce înseamnă agresivitatea, cum să dezvoltăm autonomia și responsabilitatea copiilor, cum să educăm fără pedepse și recompense, dar și multe altele”, spune Adriana Boroș.

Echilibrul emoțional și dezvoltarea armonioasă a părintelui sunt direct proporționale cu cele ale copilului. „ABC-ul părinților” este pentru tine, drag părinte de 1,2 sau mai mulți copii. Dacă ai o întrebare care te frământă și vrei să o abordăm în rubrica noastră, te încurajăm să ne-o povestești pe pagina noastră de Facebook, în mesaj privat.