Studio-ul nr.2 al televiziunii publice a găzduit, în această seară, finala selecției naționale „O melodie pentru Europa”. 16 concurenți au luptat pentru un „bilet” la Stockholm, însă doar unul a câștigat cele mai multe voturi din partea spectatorilor și a juraților. Lidia Isac a învins în finală, urmând să ne reprezinte țara la cel mai important concurs de muzică din Europa. Câștigătoarea a beneficiat de un card de credit cu 10 000 de euro în cont și de o tabletă performantă din partea partenerilor concursului.

Numărul 4 i-a purtat noroc Lidiei Isac, cântăreața evoluând pe scena competiției după Doiniţa Gherman. Piesa care i-a adus victoria la Eurovision este intitulată „Falling Stars”.

fdg

Autorii piesei sunt un grup internațional de compozitori care au elaborat piesa „A million voices” pentru Polina Gagarina, câștigătoarea locului secund la Eurovision 2015. Tot acești compozitori au scris și piesa „What if” pentru Dina Garipova, care a ocupat locul V în Marea Finală a Eurovision din 2013. Sound-producer-ul piesei este faimosul Ollie Olsen, care a mixat piesa „Euphoria”, pentru Loreen – câștigătoarea Eurovision 2012.


La fel ca și în a doua semifinală, Lidia Isac a purtat o superbă rochie semnată de Evgheni Hudorojcov:

page

Notele juriului:

1

Notele publicului:

2

Rezultat final:

cats

Gazdele finalei selecției naționale Eurovision au fost și de data asta prezentatorii Olivia Furtună și Sergiu Beznițchi.

gh

Oaspete special, de data asta, a fost Pasha Parfeni, care a organizat un recital de excepție. În trupa de back vocaliști s-a aflat și Iuliana Scutaru – logodnica sa. „Să facem ca binele să crească în țara noastră”, a spus Pasha, de pe scena concursului.

cats

Foto: captură video