Corina Muntean este omul care pune suflet în relația sa cu fiecare copil, student, elev al său, orice vârstă ar avea acesta. Este profesoara de engleză pentru care pasiunea de a preda aceasta materie e mai presus de toate, se simte și se face vizibilă în rezultatele discipolilor. Crede că engleză, dar și oricare alt obiect de studiu, poate fi predat doar prietenește și cu multă dăruite - așa cum se și întâmplă la Friendly English School.

corina 10Visam să devin detectiv sau cântăreață

Visurile mele din copilărie erau legate cu alte domenii, doream să devin detectiv sau cântăreață. Însă, printre activitățile zilnice, fiind copil se regăsea creta și un registru. Țin minte că încercam să imit o lecție de la școala pe o tablă dreaptă din curtea casei. Probabil nu în zadar – e o plăcere să poți împărți din ceea ce știi și mai ales să observi evoluția elevilor tăi, orice vârstă ar avea ei.

Cel mai mare mulțumesc trebuie să îl spun profesorilor mei

Fiecare din ei a contribuit la ceea ce sunt eu azi. În orice activitate contează fundamentul, pentru ca ulterior, în dependență de pasiunea și efortul depus, să ajungem acolo unde ne dorim. Dna Valeria a fost prima profesoara – deși severă ca mod de predare a reușit să educe multe generații de oameni elevați. Apoi a urmat ciclul secundar, unde am avut profesori extraordinari, Dna Viorica – profesoara de limbă romană, care a crezut enorm că pot deveni și eu o elevă de frunte!

Sunt profesoara născută pentru acest job

Liceul l-am urmat la Edineț, iar acolo provocările nu fost deloc mici. Datorită colegilor prietenoși și profesorilor am reușit sa înregistrez rezultate bune! Dna Natalia Mihai, Dl Constatin, Dna Rita, Dl Radu și nemijlocit Dna Ioana și mulți alții sunt cei care sunt și astăzi în memoria mea!

corina 7

Sunt profesoara născută pentru acest job, chiar ziua de naștere coincide cu ziua profesorului în Republica Moldova. Să fii profesor nu e ușor, e nevoie de multă răbdare, de înțelegere și e nevoie să te poți adapta fin mers… Însă dacă o faci cu suflet și ești pasionat rezultatele sunt minunate! Se spune că un profesor adevărat inspiră, asta încerc și eu sa fac la lecțiile mele de Engleză.

Dispoziția copiilor și chiar a maturilor dă tonul lecțiilor

Eu sunt un profesor mai neordinar, și fac abatere foarte des de la ceea ce trebuie făcut în favoarea studentului, a elevului. Lecțiile cu zile ploioase sau triste pot începe cu muzică, în general cântecele fac parte din activitățile noastre. Cred că un dascăl adevărat trebuie mai întâi de toate sa se regăsească în acesta activitatea sa, să trăiască prin asta. Pentru mine este foarte important ca elevii mei sau studenții să nu simtă acei fluturi în stomac. Un dascăl adevărat ar trebui să fie întâi de toate prietenos, înțelegător, carismatic, vesel, exigent uneori și adaptabil la necesitățile copiilor.

corina 11

Pasiunea cu care merg eu la serviciu la 7 dimineața nu mă face să cred ca este un job

Am încercat mai multe până acum, însă oricum erau legate de limba Engleză. A fost o perioada în care am îmbinat un job din SUA pe timp de vară cu jobul de profesoară, însă balanța mereu oscila mai mult înspre pedagogie. Eu sunt pasionată de acesta limbă și cred că acest lucru se simte și în procesul de predare! Pasiunea cu care merg la serviciu la 7 dimineața nu mă face să cred că este un job! E mai degrabă un hobby!

corina 5

Vreau să aduc în Moldova școala tipică americană

Motivația mea vine din interior. Având posibilitatea să văd și o școală americană, mi-am propus să fac rai din ce am acasă, creând o școala asemănătoare și în Moldova, valorile căreia sunt americane. Studenții mei și rezultatele lor sunt energii vii și în special copii îmi dau aripi, atunci când le admir rezultatele. Sunt încântată de faptul că ei au nevoie de mine de la început, iar ru le pot oferi prietenește cunoștințele mele.

corina 4

Adevărații profesori predau din inima

corina 2Fiecare obiect e special – contează să îl transmiți cu dedicare de sine. Nu există secrete pentru măiestria predării. Totul pornește de la pasiune și dedicarea dascălului. Adevărații profesori predau din inimă. Cred că dacă fiecare profesor ar preda cu pasiune obiectul, materia sa, copii ar merge la școala cu mult mai mult entuziasm!