Puțini știu că dictatorul irakian Saddam Hussein a lăsat în urma sa doi fii și o fiică. Raghad Saddam Hussein, fiica acestuia, are 46 de ani și este designer de bijuterii, după cum scrie The Daily Mail. A început să practice această meserie în Iordania, acolo unde și locuiește. 

În ciuda meseriei sale, Raghad găsește timp să acorde interviuri în fața presei, în care își manifestă susținerea față de teroriștii organiației ISIS, după cum scrie sursa citată. Nu în zadar, în copilărie, era numită „Little Saddam” (Mica Saddam): pentru toate similitudinile cu tatăl său.

Raghad posedă azil politic în Iordania după ce tatăl său și-a ispășit pedeapsa în Irak. După moartea tatălui, a decis să se facă designer pentru bijuterii, iar prima sa colecție de bijuterii le-a fost dedicată tuturor apropiaților pe care i-a pierdut subit sau care au fost pedepsiți.

Piatra de turcuaz pe care am utilizat-o la confecționarea unui colier mi-a fost dăruită de tatăl meu încă în copilărie. Am păstrat-o timp de foarte mulți an, iar acum aș vrea să împărtășesc existența ei cu întreaga lume”, spune Raghad Saddam Hussein, în broșura de promovare a primei sale colecții de bijuterii, care se vinde în orașul iordanian Amman.

Mulți se întreabă de ce femeia și-a început activitatea de designer abia acum, mai ales că azilul politic pe care îl posedă este foarte relativ. Multe dintre rudele lui Saddam Hussein încă mai sunt căutate de către Poliția Internațională. 

Potrivit Daily Mail, Raghad Saddam Hussein ar fi fost nevoită să recurgă la vânzarea de bijuterii întrucât generalul Hussein Kamel, care este și verișorul tatălui femeii, a rămas fără niciun sfanț din cauza pasiunii pentru obiecte de lux și a operațiilor estetice. 

Această bijuterie se numește „Baghdad” și conține o piatră prețioasă:

Foto: dailymail.co.uk

Distribuie articolul: