Toată lumea preferă să economisească bani, deși există produse și servicii vitale de care nu ne putem lipsi și le putem obține doar contra unei sume de bani, o mama din Marea Britanie s-a încumetat să demonstreze că totul este posibil și a luat această ideea „prea” în serios, economisind 17.000 de lire sterline în trei ani. Vezi mai jos cine-i ambițioasa.

Este vorba despre Jennifer Drew, femeia care petrece o oră pe zi în fața calculatorului, încă din 2012,  în căutarea unor oferte care o ajută să-și economisească banii pentru diferite produse.

Jennifer este obsedată de gândul de a salva câți mai mulți bani din bugetul familiei, în acest scop, tânăra profesoară de limbă engleză, și-a jertfit o cameră din casa sa, pentru a stoca toate produsele obținute din „oferte speciale” care îi ajung la îndemână.

Foto: mirror.co.uk

Foto: mirror.co.uk

Femeia și-a estimat „economiile” și a ajuns la concluzia că salvează 70 de lire în fiecare săptămână într-un magazin alimentar, apoi și în alte magazine care oferă servicii prin cupoane. Jen găsește reducerile și pe Internet sau în ziare și reviste, fără de care nu mai poate trăi.

În vârstă de 31 de ani, femeia a spus: „Nu-mi pot imagina viața fără cupoane și, să fiu sinceră, eu nu înțeleg de ce nimeni altcineva nu scoate foloase din ele. Odată ce ai găsit un voucher sau o ofertă ar trebui să o folosești. Ceea ce oamenii nu realizează este faptul că, doar un pic de cercetări pot salva sute de lire sterline din bugetul lor.”

Foto: mirror.co.uk

Foto: mirror.co.uk

Obsesia lui Jennifer de a salva și folosi cupoanele a început atunci când era însărcinată cu fiul său, Nicholas, care acum are doi anișori. În timpul sarcinii, ea suferea de insomnie severă și în una din acele nopți, a dat peste un show de televiziune american, „Extreme Couponing”, despre care a relatat: „Mă uitam la televizor noaptea târziu doar pentru că nu puteam să dorm. Am dat peste acest program despre cupoane și m-am gândit să încerc și eu. Astfel, până soțul meu s-a întors de la muncă, eu am economisit mai mulți bani decât el ar fi câștigat într-o zi.”

Chiar în timpul sarcinii, soțul lui Jennifer, Neil, a fost concediat de la locul său de muncă, iar tinerii au început să se confrunte cu mari probleme financiare, atunci Jen a decis că a venit timpul să-și folosească abilitățile de „cercetaș” și să caute tot felul de posibilități de a economisi.

Foto: mirror.co.uk

Foto: mirror.co.uk

„Într-o zi am venit acasă cu câteva pungi, pline până la refuz, iar soțul meu m-a privit lung și nu-i venea să creadă că am cheltuit ultimii bani pe toate acele produse. Apoi, i-am spus care era „viclenia” și s-a liniștit, de fapt, era în culmea fericirii.”

În scurt timp, Jennifer a început a decupa toate ofertele și cupoanele de prin ziare și reviste, tot ce-i cădea sub mână. „În momentul de față am un depozit plin de mâncare pentru pisici, sticle de apă de gură, loțiuni pentru copii și șampoane, și tone de scutece, dar și foarte multe conserve,” a mai declarat tânăra mămică.

Foto: mirror.co.uk

Foto: mirror.co.uk

„La început nu a fost ușor, dar după ce am găsit cele mai bune site-uri, mi-am marcat paginile și mi-am făcut o agendă cu zilele săptămânii în care acestea dau cupoane și oferte de reducere,” a mai spus Jennifer.

Astăzi, femeia are și un blog prin care dă lecții de „economisire a banilor prin cupoane” și altor doritori. „Dacă vă doriți foarte mult să vă păstrați niște bani în buzunar, tot ce trebuie să faceți este să petreceți câteva ore în fața calculatorului, pentru a găsi ofertele companiilor care le dau pentru clienții lor,” a mai menționat Jen.

Distribuie articolul: