Revista Arabian Business Magazine realizează în fiecare an un clasament al celor mai influente și puternice femei din lumea arabă. Vă întrebați cine a reușit să ajungă în fruntea acestui top în 2015? 

Precum informează publicația citată, Sheikha Lubna Al Qasimi este cea mai influentă femeie din întreaga lume arabă. Aceasta a contribuit nespus de mult în apărarea drepturilor în rândul femeilor musulmane. Luna trecută, bunăoară, Lubna a solicitat ca guvernarea din Pakistan și Republica Yemen să aloce granturi dedicate instruirii tinerelor femei din aceste țări. 

Potrivit The Independent, Sheikha Lubna Al Qasimi a fost numită drept cea mai influentă femeie din lume nu doar în 2015. Aceasta se afla  în fruntea clasamentului și în alte 4 ediții anterioare!

În clasamentul din acest an, pentru prima oară își face apariția proaspăta soție a actorului hollywoodian George Clooney! Avocata Amal Clooney a fost apreciată pentru eforturile sale de apărare a lui Julian Assange, a Yuliei Timoshenko și a implicării sale în cazul legat de genocidul armenilor. 

Pe locul trei, în ratingul realizat de publicația citată, se poziționează Loujain Al Hathloul – femeia arestată în decembrie 2014, pentru că a urcat la colanul unui automobil. În Arabia Saudită, femeilor le este interzis să conducă automobilul.

Loujain a stat la pușcărie circa două luni, fiind eliberată abia în februarie 2015. Redactorii revistei menționează că reținerea acestei femei s-a dovedit a fi un adevărat catalizator al discuțiilor legate de drepturile femeilor în lumea arabă. 

Întregul clasament al celor mai puternice femei din lumea arabă, îl puteți găsi AICI.

Foto: whowhatwear.comrandisokoloff.comlinkis.com

Distribuie articolul: