Cunoaște-o pe Grace, robotul umanoid asistentă medicală, creată pentru a interacționa cu pacienții în etate și cei izolați din cauza COVID-19. Grace este „sora” celebrului robot Sophia și a fost creată de aceeași companie din Hong Kong.

Îmbrăcată într-o uniformă specială de asistentă medicală, Grace este dotată cu o cameră amplasată la nivelul pieptului care o ajută să evalueze temperatura pacienților și capacitatea lor de reacție. Inteligența artificială o ajută să pună un diagnostic, dar și să comunice în trei limbi: engleză, dialectul mandarin și cantonez din chineză.

„Pot să le fac vizite oamenilor şi să le înveselesc ziua prin stimulare socială… dar pot să fac şi terapie conversaţională, prelevarea datelor privind indicatorii biologici şi să asist furnizorii de servicii medicale”, a declarat chiar Grace pentru Reuters Grace din laboratorul din Hong Kong al Hanson Robotics.

„O înfăţişare asemănătoare omului facilitează încrederea şi conexiunea naturală pentru că suntem făcuţi pentru interacţiuni faţă în faţă”, spune David Hanson, unul dintre fondatorii companiei creatoare.

Potrivit directorului executiv, David Lake, compania intenționează să producă robotul în masă, până în luna august a acestui an, fiind implementat în câteva locații din Asia.

Pentru a produce un astfel de robot se cheltuie sume enorme, care echivalează cu cele a mașinilor de lux, însă dacă acestea vor fi produse masiv, prețul lor va scădea drastic.

Sursa: Agerpres.ro

Distribuie articolul: