E din Nigeria şi a câştigat finala concursului de frumuseţe din lumea musulmană care a avut loc la Jakarta. Nu vă imaginaţi însă că a fost vorba despre un concurs clasic de frumuseţe.
În plină controversă privind desfăşurarea concursului Miss World în insula indonenziană Bali, lumea islamică şi-a desemnat la rândul ei frumuseţile feminine. Competiţia a avut loc tot în Indonezia, şi a fost destinată în exclusivitate femeilor din lumea islamică.

Câştigătoarea concursului Miss World Muslimah 2013 este Obabiyi Aishah, din Nigeria. Nigeriana de 21 de ani a fost aleasă din 20 de finaliste.

Concurentele nu şi-au putut etala farmecele fizice. Doar faţa şi mânile au fost descoperite. „Islamul ne învaţă că este mai bine ca femeile să poarte hijab şi să-şi acopere părul. Aşa că purtăm hijab”, a explicat una dintre finaliste.

 

Dacă în competiţiile obişnuite silueta de viespe şi formele senzuale sunt obligatorii, acum juriul a luat în calcul alte criterii: inteligenţa, stilul, modestia şi, nu în ultimul rând, pioşenia faţă de preceptele islamice. Finalistele au recitat din Coran şi s-au trezit la 3 dimineaţa pentru a-şi face rugăciunea.

Unul dintre premii este o călătorie la Mecca. Concursul a ajuns la a treia ediţie şi pentru prima oară au participat reprezentante din alte ţări. Coincidenţă sau nu, pe insula Bali este în plină desfăşurare competiţia Miss World, care va avea finala sâmbătă. Evenimentul trebuia să aibă loc în capitala Jakarta, dar organizatorii au renunţat, după ce islamiştii locali au protestat faţă de desfăşurarea concursului în Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume. Şi proba în costum de baie a fost anulată, tot din cauza protestelor.

Sursa: www.digi24.ro
Foto: captură video

Distribuie articolul: