Anastasia Cherdivară numără mai puțin de 30 de primăveri, însă deja 7 ani de muncă în domeniul cosmetologiei. Și-a pus bazele la facultatea „Tehnologia produselor cosmetice și medicinale”, iar apoi s-a specializat în Cosmetician, urmând mai multe cursuri. Pasiunea a prins-o încă în copilărie de la mama sa, fiind curioasă ce amestecă ea și ce-și aplica pe față atunci când mai realiza câte o mască. Prinde mai jos câteva secrete din meseria de cosmetolog și află despre cele mai moderne tratamente la care epelează moldovencele.

Curiozitatea de copil

„Cosmetologia și-a făcut loc în viața mea încă din copilărie și acest fapt se datorează mamei mele. De mic copil urmăream cu mama își aplica diverse măști și tratamente faciale în condiții casnice, deși și vizitele la cosmetolog nu se lăsau așteptate. Curiozitatea și insistența mea de copil, au fost scânteia ce a aprins flacăra de cosmetician din mine, de a crea și susține frumosul.”

S-a descoperit rețeta perfectă

„Nu există un grafic de vizite la cosmetolog, totul depinde de tipul tenului, vârsta și necesitățile acestuia, deci totul este individual. Totuși dacă există probleme specifice precum acneea, petele pigmentare, ten matur care a fost neglijat, atunci se vor face tratamente obligatorii o dată la două săptămâni, până la îmbunătățirea stării tenului, recurgând apoi la tratamente lunare. Pentru ca rutina zilnică de îngrijire a tenului să nu fie o provocare, la finele fiecărei ședințe specialistul vă va instrui cum și ce pași ar trebui să urmați cu strictețe, pentru a menține un ten sănătos. Combinația dintre un tratament facial profesionist și o rutină bună de îngrijire și menținere a tenului, vor arăta rezultate impresionante”.

Totul începe de la zâmbet – el aduce soarele

„Odată pășind peste pragul cabinetului meu, clientului îi este garantată buna dispoziție și armonia interioară. Emoțiile emanate sunt molipsitoare asupra interlocutorului, pentru că în timpul ședinței, nu ai doar contact tactil, dar și vizual-auditiv. Atunci când iradiezi căldură, interlocutorul tău va fi în raza energiei tale, o va prelua inevitabil. Nu te poți considera un specialist cu adevărat bun dacă nu poți menține contactul cu clientul. Profesionalismul nu se măsoară doar în cunoștințe și experiență, dar și în faptul de a face clientul să se simtă confortabil în compania ta. Un cosmetolog nu prestează doar tratamente faciale, dar mai tămăduiește și sufletul, făcând clientul să se simtă bine cu el însuși.”

Cosmetice profesionale și aparataje performante

„Acestea, pe lângă profesionalism, sunt principalele ingrediente ale salonului în care activez. Tratamentele faciale aplicate depind de sezon, problemă și starea tenului. De regulă primele ședințe se încep cu o curățare profundă a tenului, eliberându-l de impurități, sebum și celule moarte, fapt ce îi permite tenului să absoarbă mai bine ingredientele active aplicate. Curățarea poate fi mecanică, cu ultrasunete, chimică (peeling) sau microdermabraziune cu diamante. Procesul de rejuvenare presupune stimularea producției de colagen și elastină, care au drept scop atenuarea ridurilor, regenerarea celulelor și stoparea procesului de îmbătrânire. Există la moment foarte multe tehnologii revoluționare ce oferă o rejuvenare sporită, cu efect de reîntinerire și revitalizare a funcțiilor vitale ale pielii.”

Femeile aleg tratamente non-invazive

„Cele mai cotate sunt tratamentele faciale non-invazive, deoarece rezolvă problemele pielii într-un interval de timp relativ scurt, fără traume și senzații durere. Pe lângă asta aceste tratamente nu necesită recuperare îndelungată, întreruperea activităților zilnice, plus oferă o relaxare maximă a întregului corp. În topul procedurilor ar fi Peeling-ul Chimic, Mezoterapia fără ace și Lifting-ul facial cu radiofrecvență”.

Prea mult și aici strică

„Tenul are nevoie de o pauză între tratamente, pentru a se regenera și revitaliza. Însă cel mai bine este să prevenim problemele pielii, în loc să le tratăm. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai greu să ștergem urmele de îmbătrânire și iată din acest motiv tratamentele trebuie făcute la timp sub supravegherea unui specialist. Nu uitați de curățarea zilnică a tenului, de 2 ori: dimineața și seara. Pentru ca această rutină să se desfășoare în siguranță, vor fi folosite demachiantul și loțiunea tonică, speciale pentru fiecare tip de ten.”

Minuni se întâmplă, dar nu imediat

„Orice tratament cosmetic este un răsfăț pentru o femeie care dorește să-și păstreze frumusețea naturală. Recomand din suflet Masajul Facial! Odată încercat, clientul îl va solicita cu siguranță la următoarea vizită! Deseori sunt întrebată dacă putem aștepta minuni de la cosmetologie. Da, însă este nevoie de timp, dorință și răbdare. Cel mai bun exemplu, din practica mea, este încrederea și fidelitatea clientelor ce-și programează următoarea vizită fără ezitare! Femeile trebuie să strălucească, să-și pună în valoare feminitatea și frumusețea, iar cum frumusețea nu este întâmplătoare, ea poate fi menținută prin tratamente non-invazive într-un mediu prietenos și armonios.”