Ilinca Avram, prezentatoarea emisiunii „Matinalii” de la TVR Moldova recunoaște fără frică și remușcări că este o perfecționistă. Punctualitatea este și exigența ei față de lumea din jur, iar atunci când îi ceri o întâlnire poate să îți spună și 11:13 minute, spre exemplu. Dacă țin prietenii pasul cu ea și ce i-a adus cel mai mult pentru cariera sa, aflăm chiar de la Ilinca Avram.

V-am obișnuit până acum să avem la 20+, invitate care să ne povestească despre experiența lor în afaceri… Ilinca Avram ne-a povestit despre cum e să te trezești cu noaptea în cap, să muncești contra cronometru, până la minute chiar și să știi mereu ce ai de făcut și cum.

ilinca 2

„M-am regăsit deopotrivă peste tot, fiindcă la fiecare job pe care l-am avut, am făcut tot ce am simțit în acel moment. Probabil că totuși televiziunea a fost întotdeauna dragostea mea… sunt de la 6 ani în televiziune! Asta îmi place să fac cel mai mult, mă bucur că am făcut și alte chestii, din care desigur am avut doar de învățat.

ilinca 1

Perioada de antreprenoriat, de exemplu, m-a învățat să fie sigură pe mine, pe ceva ce vreau și pot, perioada cu hainele mi-a plăcut, de asta și am zis „hai să merg pe drumul ăsta”. În rest eu nu mă pot opri. Ce fac după DORfest? Mă apuc de altceva probabil. DORest, afacerea cu haine, promovarea cărții mamari mele… toate sunt cumva legate de familie. Pentru mine familia est puterea, siguranța. La 20 de ani nu prea îți dai seama de multe lucruri. Eu însă am o relație nemaipomenită cu bunica, sor-mea, oamenii apropiați mie, nu îmi imaginez să nu facem ceva împreună. Cert este că eu sunt în primul rând mândră de schimbările, viziunile mele, care desigur s-au schimbat, principiile de viață, care au evoluat, dar și experiența de organizator de evenimente.”

ilinca 4

Întrebată dacă acum ar putea să dea careva sfaturi pentru cineva care e la început de cale, acestea ar fi în primul rând:

„Responsabilitate și punctualitate, probabil sunt fixată pe asta, dar pe mine mă ajută foarte mult. Iar încă unul ar fi să fii tot timpul curios, cu atât mai mult te dezvolți! Cel mai tare ce nu îmi place când oamenii nu update-ază situațiilor, timpului… Trebuie să anunți dacă s-a întâmplat ceva, ori noi mai avem prostul obicei să dispărem. Dacă mă întrebi de mă consider vedetă – NU, nu mă consider vedetă. Însă un lucru știu, sunt super fericită așa cum sunt.”

ilinca 3