Ingrediente:
• 6 pahare de apă.
• ¼ din ceașcă de rădăcină de ghimbir, decojită și tocată.
• 3-6 pliculețe de ceai verde.
• ½ din ceașcă de frunze de mentă.
• 1/3 din pahar de îndulcitor.
• 1 lămâie.

Cum se prepară:
1. Amestecă apa cu ghimbirul și pune la fiert. Imediat cum a început să fiarbă se scoate lichidul și se adaugă ceaiul și menta. Acoperă vasul și așteaptă 15 minute.
2. Strecoară ceaiul și adaugă îndulcitorul și sucul stors dintr-o jumătate de lămâie.  Toarnă ceaiul într-un carafă și se pune la rece.
3. Taie cealaltă jumătate de lămâie. După ce scoți ceaiul din frigider adaugă 1-2 felii de lămâie în fiecare pahar și câteva frunze de mentă.

 

Distribuie articolul: