Balansoarul din grădină se mișcă singur, împins de vânt, ca și cum cineva invizibil s-ar da în el. Ies în grădina din curte, miros florile. Îmi bag nasul într-un bujor roz și imediat strănut. Îmi frec nasul cu podul palmei să îmi treacă senzația de gâdilici. Privesc nourii cum aleargă pe cer și dintr-o dată îmi veni o poftă de ceva dulce cu multe – multe fructe. Intru în bucătărie, îmi torn ceai într-o ceașcă mare cu un elefănțel albastru pe ea și scot prăjitura din frigider. Mmm, căpșuni! O devorez cu multă satisfacție.

Simt cum moș Ene încearcă să mă seducă și eu, bineînțeles, mă las cucerită. Mă culc în pat. La un moment dat simt o fierbințeală în tot corpul și o adiere, ca o atingere de-a lungul corpului meu. Simt niște palpitații în interior. Încerc să mă culc pe partea stângă și simt cum, nemulțumit, începe să dea semne că nu îi place poziția. E foarte capricios, îi place să stau doar pe spate.

Agitația a durat câteva minute, după care am adormit buștean. Am visat niște chestii ciudate și lovituri regulate. Mă trezesc treptat și îmi dau seama că, de fapt, burta mea icnește — adică, locatarul ei, care probabil sughiță. În ultimul timp sughiță destul de des, încep să cred că i-i foame. Azi a fost mai elegant ca de obicei, pentru că alteori e foarte năzbâtios, uneori îl simt cum îmi ajunge tocmai în piept.

Nu pot suporta peștele sărat, însă lui îi place atât de mult și de nevoie trebuie să înfulec. În schimb lui nu îi plac castraveții proaspeți, eu însă îi ador. Dar nu am ce face, trebuie să mă conformez și renunț… Trebuie să mai răbd aproape patru luni, iar apoi voi putea mânca tot ce îmi place. Ah da, am și uitat că trebuie să fiu precaută și cât alăptez la ceea ce mănânc. Cred că m-am bucurat prea devreme. Așa mi-i dor să dorm pe burtă, îmbrățișând perna! Dar lasă, nu-i nimic, merită sacrificiul.

Iei am făcut ecografie și mi s-a spus că voi avea un băiețel, trebuie să mă gândesc ce nume să îi dau. Am găsit pe internet liste cu sute de nume: stau în fața ecranului, le pronunț cu voce tare să văd cum sună și apoi le citesc semnificația. E foarte dificilă alegerea.

Sunt mamă, chiar dacă încă nu am născut, însă orice mișcare pe care o face îmi amintește acest lucru. Mă simt atât de frumoasă, chiar dacă am pus ceva kilograme pe oasele mele fragile și atunci când mă privesc în oglindă am impresia că o balenă a aterizat în sufrageria mea. Chiar dacă deseori îmi amorțesc mâinile, ca la bătrânei, și am crampe la gambe… chiar dacă, hmm, grețurile, varicele, constipația sau schimbările bruște de dispoziție creează atâta discomfort… totuși, sunt foarte fericită și abia aștept să-l țin în brațe și să-l pupăcesc.

Știu că e singura ființă pentru care voi fi în stare să fac orice și să sufăr oricât. Știu, pentru că anume aceasta e cea mai adevărată și pură dragoste.

Distribuie articolul: