De la o vreme, psihologii şi poliţia federală din Belgia nu mai au când să se plictisească. Crimele pasionale încep să atingă culmi artistice nebănuit de înalte. Sânge puţin, sex mult.

Un bărbat în crucea vârstei, ca tot omul gospodar, s-a pricopsit cu o amantă. Pentru că făcea parte din exemplarele de masculi superbi, iată că se pomeneşte cu încă o amantă, cam lipicioasă, dar cu sângele înfierbântat de tinereţe. După vreo două-trei zvârcoliri prin pat, asta cu trup şi minte zglobie întocmeşte un plan de lichidare a colegei de pat. Tustrei fiind pasionaţi de salturi cu paraşuta, într-o «bună» zi, la pământ ajung doar doi. Vii. Prima amantă se sparge turtă la sol, cu binecuvântarea mânii uşoare a rivalei sale, care îi tăiase în ajun corzile paraşutei (inclusiv a cele de rezervă).

Superbul nostru armăsar făr’de pereche, jura cu lacrimi de muci la proces: «Els (răposata) a fost femeia vieţii mele, cu cealaltă (ironia sorţii, tot Els o cheamă) am întreţinut doar câteva relaţii sexuale. Era vorba de sex curat, înţelegeţi?!»

Foto: Pexels.com

înţelegem, Marcel, înţelegem. Dar pe mort nu-l mai întorci de la groapă. Femeia vieţii tale cântă acum în cor cu îngeraşi dolofani. Puţin îi mai pasă de mătăniile tale post-coitale.

Cine nu mai ştie că vânătoarea de femei e sportul favorit al multor bărbaţi? Chiar şi după achiziționarea celui mai preţios trofeu vânat vreodată – căprioara cu ochi dulci, picioare zvelte, graţie neasemuită, bref, femeia vieţii lor, totdeauna ajung să tânjească într-o zi după… sportul lor preferat. Că doar n-o să le sugereze căprioarelor, vânate cândva, să alerge o data pe sezon iar pe după copaci, aşa, de frunza frasinelului, simulând o vânătoare pe bune? Un vânător adevărat, aşa ca Marcel, îşi doreşte o vânătoare autentică. Cu vărsat generos de adrenalină. Saltul cu paraşuta, în compania a două amante rivale, tocmai începea să-i aducă fluxul de extaz la moară, numai că … adrenalina e un soi de drog, iar orice drog are un preţ.

Amănunt notabil, lăsat la urmă pentru a face loc de o concluzie imprevizibilă.

Personajele din dramă sunt neaşteptat de frumoase, la chip fireşte. Zici că au trecut castingul pe colinele Hollywood-ului. Amant chipeş, amantă (asasinată) de o frumuseţe cuceritoare. Şi încă un personaj în distribuţie… soţul amantei ucise. Un mascul impresionant de arătos, care până la moartea soţiei nu bănuia că aceasta era în căutare de adrenalină. O femeie, victimă a unui derapaj extraconjugal nefericit căreia soarta (vai, şi ea la feminin) i-a oftat concludent peste mormânt c-un epitaf: «Nu toate paraşutele se deschid!»

Distribuie articolul: