Băutura ferbinte care ne face dimineţele mai uşoare a fost şi va rămâne mereu cea mai discutată licoare. Unii spun că nu pot trăi fără ea, iar alţii cred că această băutură ne face mai mult rău decât bine. Un studiu realizat pe aproape o jumătate de milion de oameni, a demonstrat că viaţa noastră se prelungeşte dacă mărim consumul de cafea.  Acest obicei ne poate înbunătătăţi calitatea vieţii dar şi durata ei. Acest lucru se întâmplă totuşi dacă nu combinăm această deprindere cu unele vicii ca fumatul, oboseala cronică şi sedentarismul. 
Până acum toată lumea era convinsă că băutul excesiv de cafea ne face mai mult rău decât bine. Ultimul studiu realizat în acest domeniu, a demonstrat  contrariu.
Cercetarea care a fost făcută, a arătat că riscul de a muri de bolile inimii, a căilor respiratorii, diabetului sau infecţiilor scade odată cu creşterea cantităţii de cafea consumată. 
Doctorul care a condus cercetarea a spus însă că totuşi n-ar trebui să bem mai mult de două sau trei cafele pe zi. O cantitate mai mare nu ne strică, dar nici nu ne ajută cu nimic.
Potrivit descpera.ro cercetarea a fost făcută în decurs de 12 ani pe o jumătate de milion de oamnei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 71 de ani, care au consumat câte două-trei cafele pe zi.

Distribuie articolul: