Dacă spălăm podoaba capilară în fiecare zi, riscăm să avem un păr mai puțin sănătos. Doctorii ne atenționează să nu întrecem măsura, deoarece calitatea apei, a produselor de îngrijire, dar și câteva obiceiuri de-a noastre pot deteriora structura părului. Iată ce nu trebuie să facem că să avem o podoabă capilară frumoasă și îngrijită.

1. Stai prea mult sub duș

Igiena personală este esențială, dar există niște limite de timp în ceea ce privește obiceiurile de curățenie. Și asta e perfect valabil și pentru duș. Dacă stai prea mult sub duș, părul se deshidratează, mai ales dacă apa este fierbinte. Dermatologul Sandy Johnson recomandă limitarea timpului petrecut sub duș la cel mult 10 minute pe zi pentru evitarea uscării părului. Orice duș care depășește 10 minute petrecute sub apă caldă îndepărtează grăsimile naturale ale podoabei capilare ce, în mod normal, protejează părul de deshidratare.

Totodată, expunerea la aburi generează dilatarea vaselor de sânge la nivelul scalpului care poate genera un aspect neplăcut al părului. Practic, dacă faci duș mai mult de 10 minute fară sa te speli pe cap tot ce obții este un corp curat și un păr de parcă ai fi ieșit de la sală, plină de transpirație.

2. Frecarea excesivă cu prosopul

Una dintre greșelile frecvente în materie de îngrijire a părului este frecatul podoabei capilare cu prosopul după spălatul pe cap. După ce facem duș, părul trebuie învăluit într-un prosop și ținut măcar 10-15 minute fără niciun fel de frecat pentru îndepărtarea apei în exces. În niciun caz părul nu trebuie frecat cu prosopul pentru că se fragilizează, în unele cazuri până la rupere.

3. Atenție la produsele cu care te speli

Săpunul sau gelul de duș nu trebuie să ajungă niciodată pe păr și cu atât mai puțin pe scalp. Totodată, evitați șampoanele cu efect prea puternic de curățare caci îndepărtează și acele grăsimi bune de pe firele de păr și de pe scalp care le protejează. În caz contrar, scalpul și părul se deshidratează.

4. Spalat nu mai des de o dată la doua zile

Este greșit să-ți speli părul zilnic. Părul se spală în mod normal atunci când se îngrașă, dar frecvența nu trebuie să fie mai mare de o dată la doua zile, căci obții aceluiași rezultat: deshidratezi părul, îl subțiezi și ajunge astfel să se rupă.

5. Apa prea dură

Apa de la robinet este de regulă mai dură decât are nevoie părul tău. Aceasta conține un nivel ridicat de minerale care irită scalpul și lasă reziduuri pe el, și pe firele de păr. Dacă apa de la robinet este dură, ar fi indicat să folosești un șampon de curățare mai puternic, dar asociat cu un balsam foarte hidratant și cu un ser cu aceleași proprietăți.

Sursa: lyla.ro

Sursa foto: agentiadepresamondena.comone.ro

Distribuie articolul: