Poți să nu fii o amatoare de ceapă (în special - roșie), însă dacă vei încerca rețeta video de mai jos, te vei îndrăgosti de felul cum arată, dar și de gustul acestei legume, aparent lacrimogene!

Ceapa roșie este o legumă ignorată pe nedrept din dieta noastră. Pe lângă faptul că este mai dulce și mai aromată, aceasta este eficientă în combaterea inflamțiilor, diabetului și a bolilor de inimă. Conține toată grupa de vitamine B, vitamina C, minerale ca fosforul, natriul, calciul, magneziul, zincul şi fierul, acid folic, dar şi biotină. În plus,este un puternic dezinfectant şi un bun diuretic.

Pentru a pregăti niște cepe apetisante și foarte asemănătoare cu niște nuferi înfloriți, va trebui să urmezi acești pași:

1. Secționează ceapa curățată și spălată în jumătate, lăsând 1 cm până la capăt;

2. Trasează alte 3 secțiuni, până când vei împărți ceapa în 8 bucăți;

3. Pregătește astfel atâtea cepe, de câte porții a nevoie;

4. Pune cepele pregătite într-o tavă din sticlă, mai adâncă. Legumele nu trebuie să se atingă una de cealaltă;

5. Stropește cepele ulei de măsline și oțet balsamic;

6. Adaugă deasupra cepelor sare și piper;

7. Acoperă tava cu o foaie de staniol și lasă cepele într-un cuptor preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de 25 de minute, până când cepele se vor „deschide”;

7. Scoate staniolul și lasă cepele la copt pentru alte 10 minute;

8. Servește cepele coapte ca și fel de mâncare separat sau ca și garnitură.

Dacă preferi să utilizezi cepele coapte pentru decor, alege niște legume mai mici. Sunt mai ușor de consumat în întregime.

Distribuie articolul: