Copiii sunt cel mai prețios lucru pe care îl avem. Dar, din păcate, uneori ne părăsesc pentru totdeauna. Așa i s-a întâmplat lui Richard Pringle, care și-a pierdut fiul de 3 ani din cauza unei hemoragii cerebrale.

La un an după evenimentul teribil, bărbatul împărtășit pe pagina sa de Facebook 10 lucruri cele mai importante pe care le-a învățat după moartea fiului său. Gândurile lui Richard au atins inimile unui număr mare de oameni din întreaga lume. Până în prezent, postarea sa a adunat peste 27.000 de aprecieri și peste 16.000 de distribuiri. Sigur, nu te vor lăsa indiferent nici pe tine.

1. Nu există prea multă dragoste sau sărutări.

2. Vei avea mereu timp. Ia-ți timp și jucă-te cu copilul tău cel puțin un minut. Nu este nimic mai important decât asta.

3. Faceți cât mai multe fotografii și videoclipuri. Într-o zi pot fi tot ce ai.

4. Nu cheltui bani, ci timp cu copilul. Nu încerca să „plătești” pentru bucuria copilului. ieși cu el la o plimbare sau pur și simplu săriți prin bălți. Înotați împreună în mare, construiți un cort și distrați-vă. Asta vor toți copiii. Nu-mi amintesc ce am cumpărat pentru Hughie (băiatul lui, decedat), dar îmi amintesc că am făcut împreună cu el.

5. Cântați împreună. Amintirile mele fericite arată așa: Hughie stă pe umeri sau alături de mine în mașină și cântăm melodiile noastre preferate. Muzica păstrează aceste momente.

6. Apreciați lucrurile simple. Cititul înainte de a merge la culcare, dormitul îmbrățișați, mesele comune, weekend-urile petrecute lenevind… Aceste momente îmi lipsesc cel mai mult. Nu le lăsați să se dizolve în viața de zi cu zi.

tata richard

7. Sărută mereu copilul în semn de la revedere. Dacă uitați, întoarceți-vă imediat și pupați-i. Niciodată nu știți dacă veți avea din nou o astfel de oportunitate.

8. Faceți din lucrurile plictisitoare activități distractive. Călătoriți în magazine, cu automobilul, plimbași-vă prin parcuri și scări. Nu vă fie frică să pățiți ceva, să fiți păcăliți, să spuneți anecdote, să râdeți, să zâmbiți și să vă bucurați de viață. Doar tu însuți transformi astfel de evenimente într-o rutină. Viața este prea scurtă ca să nu te distrezi.

9. Păstrați un jurnal. Scrieți tot ce a făcut copilul: cuvinte și fapte amuzante. Am început să o facem numai după ce l-am pierdut pe Hughie. Am vrut să ne amintim totul. Acum o facem pentru Getty și Henny (ceilalți doi copii ai săi). Scriind aceste momente, le vei lăsa pentru totdeauna. La bătrânețe, te poți uita din nou și din nou cu plăcere, ca să trăiești fiecare din aceste momente încă o dată.

10. Dacă ai copii pe care să îi poți săruta înainte de a merge la culcare, să îi hrănești la micul dejun, să îi duci la școală sau la universitate, să îi căsătorești, ești un om norocos. Niciodată, auzi, niciodată nu uita asta.