Persoanele care asigură PR-ul Familiei Regale britanice au rămas uluite după ce au văzut felul în care redactorii unei reviste australiene i-au modificat fața ducesei de Cambridge. Kate a apărut pe coperta ultimei ediții a revistei „Woman’s Day” cu fața extrem de modificată în Photoshop. Potrivit portalului britanic The Daily Mail, ducesa este „de nerecunoscut” pe această copertă!

Jurnaliștii din toată lumea au catalogat imaginea ducesei de Cambridge drept una perfectă, etalon. Nu și cei de la Woman’s Day, care au decis că fotografia în care Kate urma să apară pe coperta revistei, va trebui să fie modificată!

Poza plasată pe copertă a fost realizată săptămâna trecută, la Kensington Leisure Centre, din Londra. În fotografia originală, Kate afișa un palton azuriu și un superb buchet de flori.

Machetatorii și designerii care au aranjat chipul ducesei pe copertă au făcut pur și simplu haz de exteriorul acesteia. În ciuda faptului că în realitate, aceasta afișa un machiaj foarte puțin observabil, designerii au adăugat multă lumină în ochii lui Kate, i-au umbrit fața și i-au accentuat rozul pal al buzelor. 

Și pentru că nu le-au fost de ajuns toate aceste modificări, oamenii care s-au ocupat de coperta revistei au adăugat și un blitz puternic la cercelul drept al ducesei, sporind și mai mult artificialitatea fotografiei. De notat că această prelucrare a pozei nu a întinerit-o deloc pe ducesă, ci din contra – i-a „ridat” fața și i-a adăugat cel puțin 7 ani. 

Revista australiană se vinde săptămânal, la un tiraj de circa 320.398 de exemplare prin toată țara. În total, redacția Woman’s Day Australia se laudă cu o audiență de circa 2 milioane de cititori. 

Amintim că ducesa de Cambride este însărcinată în luna a șasea. În ciuda felului în care i-a fost modificat tenul pentru copertă, tenul lui Kate radiază de sănătate și strălucire.

Nu este pentru prima oară când chipul ducesei este folosit pentru trucuri de manipulare a publicului. În 2012, și revista americană „Star” a pus pe copertă o poză cu ducesa în care aceasta apare cu o burtică extrem de proeminentă. Autorii trucului declarau, atunci, că ducesa „era însărcinată cu gemeni”. 

Ducii de Cambridge încă nu au comunicat sexul celui de-al doilea copil al lor, care se va naște pe la mijlocul lunii aprilie.

Foto: huffingtonpost.com, Getty Images