O tânără din r-nul Cahul susţine că a căzut în plasa răufăcătorilor atunci cînd a acceptat să danseze într-un club de noapte din Ciprul de Nord al Turciei, care de fapt nu era altceva decât un loc de prestare a serviciilor sexuale. 

Tânără de 22 ani, originară din raionul Cahul, s-a adresat la Inspectoratul de Poliţie Botanica al DP mun. Chişinău, precum că în luna noiembrie 2012, ar fi fost îndemnată şi determinată la practicarea prostituţiei în Cipru de Nord al Turciei. Potrivit victimei, persoana care i-a perfectat actele şi i-a asigurat deplasarea peste hotare este o tânără de 25 ani, originară din raionul Străşeni.
În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii au identificat şi un complice de-al bănuitei, care ar fi ajutat-o să recruteze victima. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 39 ani, domiciliat în capitală.
Victima susţine că după ce s-a cunoscut cu bănuita, i-ar fi fost propus un loc de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte din Cipru de Nord al Turciei. Odată ce a ajuns să se angajeze, ea a fost impusă să se prostituieze, fiind maltratată fizic de patronii clubului. Banii care îi revenea în urma practitării relaţiilor sexuale, erau transferaţi bănuitei în Republica Moldova. Ulterior ea s-ar fi înţeles cu patronul clubului să o vândă la un alt club de noapte, care ar fi primit o sumă de bani.
În acest context bănuita a fost anunţată în urmărire penală iar complicele ei a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. Pe marginea cazului dat a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru proxenetism care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 4 până la 7 ani.

 Sursa: tv7.md 

Distribuie articolul: