Dacă până acum nu credeai în existența dragostei la prima vedere, îți aducem la cunoștință că un grup de oameni de știință, a demonstrat că aceasta există. Descoperă în articolul de mai jos, ce parte a creierul tău e responsabilă de îndrăgostirea imediată de o persoană. Potrivit savanţilor, omul nu este altceva decât o fiinţă superficială, care decide în câteva fracţiuni de secundă după ce vede o faţă nouă dacă este sau nu interesat de persoana respectivă din punct de vedere fizic. Acest studiu este primul care foloseşte date culese de la primele întâlniri între necunoscuţi, pentru a examina felul în care creierul face judecăţi romantice.

Cortexul median prefrontal, o regiune nou descoperită a creierului, joacă un rol important în deciziile romantice pe care le luăm, legate de atracţia sau afinitatea faţă de anumite persoane, încă de la prima vedere – aşa-numita dragoste la prima vedere, conform unui material publicat de LiveScience.

Conform unui studiu realizat în Irlanda, la Trinity College, aflăm că diferite zone ale acestei regiuni, aflată în apropierea părţii din faţă a creierului, lansează instantaneu mesaje privind atracţia fizică dintre persoane şi ne spun dacă femeia (sau bărbatul), pe care-l vedem pentru prima oară, este perechea perfectă.

Pentru acest studiu au fost organizate anumite întâlniri între persoane necunoscute. Astfel, după aceste întâlniri s-a constat că, în 63% dintre cazuri, interesul iniţial, din faţa fotografiilor, s-a materializat şi în întâlnirea propriu-zisă. Mai mult decât atât, în afara experimentului, participanţii care şi-au găsit un partener de care se simţeau atraşi au făcut schimb de numere de telefon, iar 20% dintre ei au început să iasă împreună pentru a se cunoaşte mai bine.

Dragostea la prima vedere este, probabil, cel mai romantic lucru care i se poate întâmpla unei persoane. Ne poate face să ne pierdem inima în câteva secunde. Cu toate acestea, psihologii spun că nu toţi oamenii cred că există dragoste la prima vedere, ci doar pasiune. Totuşi, potrivit lor, dragostea la prima vedere depinde foarte mult de starea noastră de spirit, de circumstanţe şi de posibilitatea noastră de a ne remarca.

Tu, ce zici, crezi în dragoste la prima vedere?

Distribuie articolul: