Ştiaţi că dovlecelul este una din cele mai bune legume, fiind foarte eficient şi în curele de slabire? Acum că aţi aflat, vă îndemnăm să faceţi împreună cu noi nişte dovlecei umpluţi, care pe lângă faptul că arată apetisant, nici nu observi cum “zboară” din farfurie. Ingrediente
1500 gr carne tocată
4-5 dovlecei mai mici
sare,piper
2-3 roşii ( pentru căpăcele)
200 ml suc de roşii
3 linguri cu pasta de tomate
3 linguri cu ulei
3 cepe
1 ceaşcă cu orez

culinar.ro

• Mod de preparare
Curăţăm dovleceii de coajă, îi tăiem în două, şi îi scobim la mijloc cu o lingură. Într-un castron punem carnea tocată. Spălăm orezul, îl scurgem bine şi îl adăugăm peste carne. Tocăm ceapa mărunt şi o călim în ulei până devine sticloasă. Dupa ce s-a călit o adăugăm peste carnea tocată. Adăugam sare şi piper după gust.

Umplem dovleceii cu amestecul de carne şi îi aşezăm unul lângă celălalt într-o cratiţă mai înaltă. Tăiem roşiile în felii subţiri şi le punem deasupra la dovlecei, ca şi nişte căpăcele. Desfacem pasta de tomate în puţină apă şi o turnăm peste dovlecei. Adăugăm sucul de roşii şi completăm cu apa. Dăm la cuptor la foc mic până se rumenesc frumos.


Dovleceii umpluţi, cu căpăcele de roşii se servesc cu smântană. Poftă bună!

Sursa/Photo: www.culinar.ro

Distribuie articolul: