Se spune că fiecare al doilea om din lume s-a confruntat cel puțin odată cu problema acneei. Nimeni, însă, nu s-a gândit că tratamentul acestei probleme dermatologice se poate ascunde în vin. Cum anume este în stare vinul să contribuie la soluționarea acestei probleme, aflăm dintr-un studiu realizat de revista „Dermatology and Therapy”.

„Resveratrol” – așa se numește compusul derivat care se regăsește în vinul roșu, de struguri și care, potrivit revistei de specialitate „Dermatology and Therapy”, este în stare să trateze eficient problema acneei cu care se confruntă în special tinerii. 

Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul pare a ucide bacteriile acneei prin slăbirea membranei exterioare a acestora, așa cum se arată și în imaginile de jos. 

În Statele Unite ale Americii, acneea afectează între 40 și 50 de milioane de americani, iar 85% din populația totală dezvoltă acneea cel puțin la un moment dat în viață. Trăsăturile principale ale acestei afecțiuni se caracterizează prin coșuri, pori blocați și/sau chisturi care pot apărea pe față, gât, piept, spate, umeri și partea superioară a brațelor.

Se știe că acneea poate fi cauzată de supraproducția de sebum în piele, de blocarea foliculilor de păr, de la care sebuumul este eliberat, dar și de creșterea numărului de bacterii numite „Propionibacterium acnes” în foliculii de păr.

Sigur că există și medicamente menite să distrugă bacteriile de la suprafața pielii, însă cele mai recente cercetări anunță că tratamentul acneei poate fi efectuat și cu ajutorul vinului roșu sec.

Dr. Emma Taylor, de la Școala de Medicină din cadrul Universitatății din California – Los Angeles, a stabilit că medicamentele obișnuite, care se vând în farmacii și sunt menite tratamentului acneei, provoacă iritații, roșeață, mâncărime și chiar descuamarea epidermei.

Din contra, cercetările arată că substanța denumită resveratrol și regăsită în vinurile roșii și seci este un antioxidant natural regăsit în struguri roșii, care previne formarea radicalilor liberi și poate fi eficientă în tratamentul împotriva acneei.

Substanța nimerește în vin din sâmburii strugurilor și din coaja bobițelor. Se pare, însă, că efectul adevărat al resveratrolului devine vizibil după combinarea acestuia cu alcoolul.

Acest antioxidant, după cum afirmă Emma Taylor, este în stare să asigure un efect antibacterian timp de zece zile. 

Specialiștii nu încurajează, prin aceste rezultate, sporirea consumului de vin, ci atragerea atenției asupra acestei capacități magice, care poate fi obținută și din conținut moderat de vin roșu sec.

Foto: bs757.comwallpapergang.com

Distribuie articolul: