Două gemănuțe din SUA au venit pe lume, vineri, oferind un mesaj care a sensibilizat toată America. Fetițele Jillian și Jenna Thistlethwaite se țineau strâns de mâini, în momentul în care s-au născut, iar gestul lor a făcut înconjurul lumii în câteva ore, după eveniment.

Potrivit mamei fetițelor Jillian și Jenna Thistlethwaite, bebelușii au împărțit același sac amniotic și placentă – afecțiune rară, cunoscută și sub numele de naștere monoamniotică.

Astfel de cazuri se întâmplă o dată la 10 000 de nașteri. Fetițele au fost foarte norocoase, pentru că nu s-au sufocat din cauza cordonului ombilical, astfel că medicii au constatat nașterea lor drept o adevărată minune.

Acum, micuțele sunt susținute cu ajutorul unor aparate respiratorii, deoarece întâmpină unele dificultăți de respirație.

Mămica de 32 de ani a mărturisit, pentru pentru presa americană, că fetițele au devenit deja prietene și că nu se pot separa.

Gemenele s-au născut vineri, în statul american Ohio, la Akron General Medical Center.

”Nu pot să cred că se țineau de mână. E uimitor!!”, declară proaspăta mămică.

Melissa Mancuso, moașa care a adus pe lume gemănuțele, declară pentru mass-media că asistă pentru a doua oară, în ultimii 11 ani, la o astfel de naștere.

De Mother’s Day, Sarah Thistlethwaite a avut parte de un cadou incredibil: la această sărbătoare a mamelor, celebrată de americani în fiecare an, ea a reușit să țină în brațe două gemănuțe adorabile.

Foto: blogs.wsj.com, www.nydailynews.com, www.usatoday.com, www.ohio.com

Distribuie articolul: