Două din cele mai renumite dinastii de finanţatori din Europa şi SUA – Rockefeller şi Rothschild Family – au creat o alianță strategică.
Activitățile noilor parteneri vor deveni comune pentru a-şi consolida relaţia de afaceri.

Noua alianţă transatlantică va amplifica şi mai mult legăturile legendarelor familii.  Patriarhii dinastiilor, David Rockefeller de 96 ani şi Iacov Rothschild de 76 ani  intenţionează să-şi intensifice relaţia de afaceri care durează mai mult de jumătate de secol, scrie Forbes.ru cu trimitere la Financial Times.

Istoria grupului de investitii Rockefeller a început în 1882, când John D. Rockefeller crează una din primele companii din lume în gestionarea capitalului privat. Pachetul de control îi aparţine familiei, compania are în administrarea sa active în valoare de 34 miliarde de dolari.

Ideea creării unei alianţe cu grupul financiar a apărut doi ani în urmă, când Rothschild a făcut cunoştinţă cu direcoturl general al Rockefeller Financial Services Ruben Jeffrey. Un an mai târziu, la negocierile desfăşurate în Londra, părţile au ajuns la acord privind începerea  negocierilor de achiziţionare de către Rothschild a cotei RIT Capital Partners în grupul Rockefeller.

Distribuie articolul: