Două activiste ale mişcării feministe Femen au fost arestate joi în Crimeea, unde au protestat faţă de „războiul lui Putin”, notează AFP.

Două membre ale mişcării feministe Femen au fost arestate joi de către poliţie la Simferopol, capitala regiunii ucrainene Crimeea, după ce au apărut topless la o reuniune prorusă, pentru o perioadă scurtă de timp, în faţa sediului Parlamentului local.

Una dintre ele a fost oprită imediat, dar a doua a fugit ţipând „Stop Putin war!” („Opriţi războiul lui Putin!”), după care a fost înconjurată de cazaci şi urcată la bordul unei maşini de către membri ai forţelor de ordine.

Numele, naţionalitatea sau locul unde au fost conduse de către poliţie erau necunoscute.

Cei aproximativ 100 de participanţi la miting, care agitau steaguri ale Rusiei, au strigat „Ruşine!”.

Mişcarea Femen a apărut în Ucraina şi a devenit cunoscută prin acţiuni de protest topless foarte mediatizate. În prezent, mişcarea nu mai este reprezentată în Ucraina, însă a deschis un centru la Paris.

Parlamentul din Crimeea a făcut joi un nou pas către împărţirea Ucrainei, cerându-i lui Vladimir Putin să alipească această peninsulă Rusiei şi anunţând un referendum în acest sens la 16 martie.

Alegătorii din Crimeea, un teritoriu strategic pentru Moscova, în care forţe ruse încercuiesc de la 28 februarie cea mai mare parte a bazelor militare ucrainene, vor putea să aleagă între o alipire la Rusia sau o autonomie consolidată, a declarat un deputat pentru AFP.

Distribuie articolul: