La 16 septembrie 2022, Republica Moldova și Republica Kazahstan  marchează aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

În acest context, Ambasada Republicii Kazahstan în Republica Moldova  donează  un lot important de carte, care conține peste 30 de titluri. Această primă donație, care reprezintă albume de artă, enciclopedii, precum și literatură clasică și contemporană, este începutul pentru inaugurarea  Centrului ABAI la Biblioteca Națională.

Excelența Sa, Almat AIDARBEKOV, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova, care a vizitat recent Biblioteca Națională, a subliniat că această donație va permite utilizatorilor bibliotecii să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul istoriei, civilizației, tradițiilor populare, arhitecturii, artei și culturii Republicii Kazahstan. Aceste documente vor fi destinate atât publicului larg, cât și cercetătorilor și celor interesați și va contribui la o colaborare mai fructuoasă, aprofundarea legăturilor între popoarele noastre.

Invitați:

Almat AIDARBEKOV, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în Republica Moldova;

Sergiu PRODAN, Ministrul Culturii al Republicii Moldova;

  • reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova;
  • bibliotecari.

Evenimentul de transmitere a donației va avea loc la 20 septembrie 2022, ora 13.00, la BNRM (str. 31 august 1989, 78A), blocul central, etajul II.

Distribuie articolul: