În general, mireasa este aceea care alege ce va purta domnișoara (sau domnișoarele) de onoare de la nunta sa. Totuși, trebuie să existe un compromis între ideile miresei, gustul și personalitatea acestora din urmă. Iată câteva dintre lucrurile de care va trebui să ții cont. Vârstă și siluetă
Ținuta pe care o alegi trebuie să fie potrivită vârstei domnișoarelor de onoare și să avantajeze fiecare dintre siluetele acestora. Lungimea trebuie de asemenea coordonată, unele fete evitând să poarte rochii prea scurte sau mulate. Vestimentația trebuie să avantajeze domnișoara și să-i scoată la iveală cele mai delicate trăsături ale corpului.

Culoarea
Cea mai dificilă problemă va fi să alegi o culoare care să se asorteze rochiei tale (și eventual culorii-temă a nunții), dar care să se potrivească diferitelor nuanțe de ten ale domnișoarelor de onoare. Anumite nuanțe se potrivesc tuturor tenurilor și sunt alegerea ideală pentru că toate domnișoarele de onoare să arate extraordinar. Aceste nuanțe includ: vișiniu, roșu de Burgundia (acajou), albastru-petrol, mov liliachiu, violet, alb-ecru, grej, maro cafeniu, anumite nuanțe de bleu și roz.

 

Machiajul
Deși domnișoarele de onoare vor purta rochii de aceeași culoare, asta nu înseamnă că toate pot purta aceleași nuanțe de machiaj. Machiajul va trebui ajustat în funcție de culoarea tenului, ochilor și părului fiecărei dintre ele, dar să fie în același timp asortat culorii lait-motiv a nunții. Tonurile neutre sunt, de obicei, cea mai bună variantă.

 

Individualitatea
Dacă ai mai multe domnișoare și este greu să le împaci pe toate cu un singur model de rochie, poți alege doar culoarea, iar ele vor fi cele care vor personaliza rochia. Ținutele se pot deosebi una de alta atât prin lungime, cât și prin micile accesorii, croială, decolteu sau volane. Bijuteriile sunt și ele o salvare când vine vorba de diferențiere – ele vor pune punctele pe i în ținuta unei domnișoare de onoare unice.

 

Pantofii
Ei trebuie aleși numai după ce ați definitivat modelul și culoarea rochiei și, bineînțeles, în funcție de sezon. E bine ca domnișoarele să opteze pentru confort și un toc mediu, deoarece sunt cele care trebuie să întrețină buna dispoziție și cheful unei nunți, așa că vor alerga, dansa și sta în picioare foarte mult. Purtați pantofii măcar o dată înainte de nuntă, sfat valabil și pentru mirese, ca să nu aveți parte de surprize dureroase ori de discomfort în ziua evenimentului.