La aproximativ doi ani de la tragicul incident de naufragiere a navei Costa Concordia, Domnica Cemortan a susținut astăzi o conferință de presă.

Întrebată de jurnaliști de ce abia acum a decis să organizeze o conferință de presă, Cemortan a răspuns: “Am avut nevoie de timp ca să îmi revin psihologic, pentru că jurnaliștii mi-au distrus viața”.

Totodată, domnia sa a infirmat zvonurile precum că s-ar fi iubit cu căpitanul vasului Costa Condordia, spunând că a acționat deja mai multe publicații în judecată pentru a-și apăra onoarea și demnitatea în cazul falsurilor publicate.

“Din păcate am fost calomniată de unele persoane sub protecția anonimatului, la comentarii, articole plasate pe siteurile Pro TV, Publika TV și ziarul “Komsomolskaia Pravda” din RM”, a declarat Cemortan.  

În cadrul conferinței, Domnica a ținut să precizeze că în compania Costa Concordia a ajuns în urma aplicării CV-ului său urmat de un concurs și respectiv fiind acceptată a urmat un curs de pregătire profesională timp de trei săptămâni în Genova, Italia.

“La sfârșitul contractului cu compania, am avut un preț redus să merg în vacanță pe Costa Concordia pentru câteva zile. Astfel, în seara naufragiului, mă aflam în vacanță în calitate de pasager la bordul vasului de croazieră Costa Concordia. La bordul navelor de croazieră Costa Concordia ocupam postul de ambasadoare a limbii ruse. Eu eram contactul dintre pasagerii ruși și companie. Lucrul meu consta în a face conferințe, de a informa pasagerii aflați la bord, despre cum să se acomodeze mai bine, informații turistice despre sejurul care îl vor face, despre țările care vor vizita, traducerea meniurilor din engleză în rusă a ziarului de bord, de asemeni făceam anunțuri informative și anunțurile “Drill” care se făceau exclusiv doar pe puntea de comandă a vasului, ceea ce înseamnă că accesul meu la punte de unde se conduce vasul este autorizat. Eu eram pe puntea de comandă în momentul impactului. Accentuez, nu eram alături de căpitan.El era înconjurat de ce 15 ofițeri prezenți atunci cu care lucra”, a declarat Cemortan precizând că se afla la 20 de m distanță.

De asemenea, Cemortan a specificat că după acel tragic incident viața i s-a schimbat foarte mult. “O să scriu și o carte despre cele întâmplate pe Costa Concordia. Sper că o vom publica după procesul de judecată din octombrie, apoi voi reveni cu o declarație suplimentară”, a specificat Domnica Cemortan. 

Domnica Cemortan este născută în Chișinău. A absolvit Academia în Artă și Dans la Paris Franța și are o fetiță de aproximativ patru ani.

Reamintim, că nava Costa Concordia s-a lovit de o stâncă, aproape de Insula “Giglio”, în ianuarie 2012. La bord se aflau 4.229 de persoane, din care 3.200 erau turişti. 32 de oameni au murit în tragedie, iar doi nu au fost găsiți.

Foto: Unimedia, www.theatlantic.com.

Distribuie articolul: