Ziua de 29 ianuarie i-a adus noroc Domnicăi Cemortan, numele căreia a apărut din nou pe paginile publicației „Komsomolskaya Pravda”. De data asta, însă, publicația vine cu un mesaj public prin care își cere scuze în legătură cu informațiile neadevărate și defăimătoare apărute într-una din edițiile trecute ale ziarului. Care sunt circumstanțele acestui câștig de cauză, aflați mai jos.

Pe prima pagină a ediției de astăzi a ziarului menționat, a apărut titlul referitor la scuzele adresate Domnicăi Cemortan din partea redacției KP:

În colțul din dreapta-jos, de pe pagina Nr.6 a ziarului, redactorii au publicat un scurt mesaj intitulat „Dezmințire”, în care a apărut următorul mesaj:

„La 20 ianuarie 2012, în ziarul nostru a fost publicat articolul Domnica Cemortan: Eu nu sunt amanta căpitanului navei Costa Concordia și dacă este nevoie, voi merge și în instanță. În legătură cu decizia luată de Judecătoria sectorului Centru, respectivul articol a conținut informații care nu corespund realității. Necorespunzătoare realității și denigratoare la adresa cetățenei Domnica Cemortan au fost declarate următoarele fraze: „…Procuratura orașului italian Grosseto a dat-o în căutare. Aceasta susține că frumoasa blondă l-a distras pe căpitanul navei de croazieră Costa Concordia și din această cauză, nava a naufragiat…”; „…pe această navă, Domnica era angajată ca și traducătoare, dar în acea zi, a fost o clientă care se odihnea cu un membru al echipajului…”; dar și descrierea unei fotografii care aparține Daily Mail: „Această fotografie a fost realizată în noaptea naufragiului: Domnica pozează purtând boneta căpitanului”.”

Timp de 15 zile, redacția publicației urmează să retragă de pe internet toate informațiile referitoare la viața privată a Domnicăi Cemortan și să-i achite acesteia un prejudiciu moral și material în valoare de 9100 MDL, după cum scrie POLITIK.md.

Foto: PentruEa.md

Distribuie articolul: