La discuțiile “post Eurovision”, o emisiune difuzată la Moldova 1 imediat după încheierea primei semifinale Eurovision a participat doar un interpret care a acces în finală – Doinița Gherman. Artista s-a arătat indignată de notele primite din partea juriului și le-a cerut socoteală. Discuția a adus-o la un moment pe Doinița până la lacrimi.

“Are drive piesa, are dinamică și mie mi-a plăcut, dacă ai observat ți-am dat cea mai mare notă”, a spus Alex Calancea, membru al juriului. “Și totuși ați preferat piese mai lente. Trebuie să recunoaștem că suntem un popor mai sensibil și ne place mai mult jalea. Nu pot să cânt de jale dacă am energie”, a replicat juriului Doinița.

Tatiana Postolachi, autoarea de versuri pentru melodii, specialist și în limba exgleză i-a atras atenția Doiniței la pronunție: “Ai pronunțat EneRgy, cu R!, eu am auzit bine asta. R aproape că nu trebuie să se audă în acest cuvânt – așa ar fi corect”, a declarat textiera. În Replică, Doinița a adus drept argument faptul că are o experiență scenică de peste 10 ani, cu engleza ei stâlcită s-a aînțeles cu străinii atunci când a mers în spectacole peste hotare. “M-am consultat cu specialiști înainte să ies pe scenă. Nu am pronunțat R! Am lucrat cu oameni foarte buni și e păcat să-i jignim acum”, a mai replicat artista. Iată nătele cumulative primite de fiecare interpret.

voting

“Ai ținut același lanț armonic de zece ani de când participi la Eurovision, deci nu ai venit cu nimic special”, i-a spus artistei compozitorul Andrei Sava, membru al juriului. După ce discuțiile s-au aprins iar Doinița Gherman era cea care răspundea la toate atenționările juraților, Sergiu Beznițchi, prezentatorul show-lui și moderatorul discuțiilor a spus: “Avem un singur concurent prezent aici, dar bun!”.

“Scopul unei semifinale este să accezi în finală, nu văd de ce s-ar supăra”, a ținut să precizeze Leonid Melnic, producătorul general Moldova 1. Doinița Gherman a izbucnit, la un moment dat în lacrimi, și le-a spus juraților: “Ați putea să vă întruniți să-mi faceți o piesă bună, iar eu, așa cum pot, o voi interpreta!”

La finalul discuțiilor a fost anunțat și cel de-al optulea concurent care a trecut în finală. Este vorba despre trupa Paralela 47, care a acumulat cele mai multe voturi în cadrul televotingului de salvare.

Foto: trm.md

Distribuie articolul: