Festivalul-concurs „Nicolae Sulac” s-a transformat în unul de interese comerciale, spune fiica regretatului Nicolae Sulac, ca reacție la ultimele replici adresate ei de către Nicolae Botgros. Doina Sulac susține că, de fapt, nu a interzis desfășurarea Festivalului și că nemulțumirile ei sunt legate de organizatorii evenimentului. „N-am interzis concertul și vreau să fiu înțeleasă, îmi doresc mult să fac lucruri frumoase. Din tot ce am citit în presă, am observat că peste tot eu sunt vinovată. Nu îmi doresc, decât, ca acest concert să fie unul de suflet și nu unul de interese. Domnul Botgros a procedat urât venind cu niște replici la adresa mea prin interprediul presei. Azi le dirijează el pe toate, nu va fi el, va rămâne fiul lui. Noi oricum nu vom renunța, pentru că este dreptul familiei noastre”, a spus special pentru revista PentruEa.md.

Doina spune că, ea este unica moștenitoare și că are tot dreptul să solicite anumite lămuriri în privința Festivalului-concurs, care se organizează anual la Palatul Național. „Pe mine mă doare că sunt din sângele lui, sunt moștenitoarea, dar până la urmă cineva, cum e domnul Botgros, se implică activ în comercializarea acestui concert de suflet. Îmi doresc să știu ce se întâmplă cu banii pentru că familia mea nu a primit nici un ban. Pe parcursul a nouă ani, în organizarea acestui concert sunt implicați oameni care nu au nici o legătură cu familia noastră. Eu și mama mea ne apărăm dreptul nostru, pentru că oamenii străini au făcut o afacere, pe parcurs, din asta”, a afirmat interpreta.

Pe lângă asta, Doina s-a arătat indignată de faptul că la Festivalul în cinstea propriului ei tată, îi sunt limitate numărul de piese pe care le poate interpreta. „De ce domnul Botgros trebuie să-mi spună câte piese trebuie să cânt. Eu înțeleg că dumnealui nu mă consideră interpretă, însă este poporul care mă consideră. Dumnealui a obținut licența în muzică la 60 de ani, eu însă la 23 de ani și doar cu note de 10. La 18 ani aveam lansate deja zeci de piese”, a accentuat Doina Sulac.

Presa autohtonă a scris că, zilele acestea, Doina Sulac ar fi trimis o scrisoare către administrația Palatului Naţional „Nicolae Sulac”, prin care solicita ca spectacolele să aibă loc doar cu acordul ei și că în caz contrar aceasta ameninţă că va apela la instanţa de judecată.

Interpreta spune că nu am dat deocamdată pe nimeni în judecată. „Am procedat omenește cu toate că juriștii și avocații ne-au sfătuit să o facem, pentru că am putea avea câștig de cauză a drepturilor legale, care sunt ale noastre”.

În mai multe publicații a fost publicată reacția lăutarului Nicolae Botgros, cel care a fost cel mai bun prieten al interpretului Nicolae Sulac. Maestrul consideră negândite deciziile finei sale, Doina Sulac.

Distribuie articolul: