Doina Spătaru este o frumoasă moldoveancă în vârstă de 26 ani. Focoasa blondă a reuşit să cucerească zeci de fani atât în Moldova, cât şi peste Prut. În 2005, după ce termină Colegiul de Muzică Ştefan Neaga din Chişinău, pleacă în România, unde absolveşte Conservatorul din Bucureşti şi Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi. 

Este solistă a trupei Festivo Band din România şi se bucură de popularitate alături de alţi 4 membri ai acesteia, dar abia după participarea în cadrul proiectului televizat internaţional Fabrica de Staruri, a reuşit să câştige şi simpatia unui număr mare de fani în Moldova. Doina a reprezentat ţara vecină, fiind una din finaliştii şi favoriţii proiectului.
Acum, în premieră pentru toţi admiratorii care o apreciază, vă prezentăm un interviu exclusiv cu Doina Ianculescu-Spătaru despre stilul vestimentar şi preferinţele ei.

Cum echilibrezi rolul de familistă cu ţinutele vestimentare provocatoare, purtate în timpul concertelor?
Tot ce este pus în scenă – mă refer la ţinutele provocatoare, dansatori, rolurile pe care le joc sunt create exclusiv pentru a mă pune în valoare. Este firesc să se întâmple astfel. Viaţa mea personală n-a fost niciodată dezechilibrata din acest motiv. Aş putea spune că există şi un grad de entuziasm faţă de reuşitele mele în roluri extravagante.

Dacă am face o referire la vedetele internaţionale, ce stil te inspiră şi te caracterizează?
Dacă vorbim despre muzică, este foarte greu să te opreşti asupra unui singur interpret. La fel şi în ce priveşte stilul vestimentar unde farmecul stă tocmai în varietate. Menţionez totuşi pe Tina Turner, Cher, Whitney Houston, Beyonce şi Lady Gaga ca voci şi prezenţe care m-au marcat.

Există vreo vedetă cu care publicul te poate identifica în interpretare şi apariţie scenică?
Sincer nu mi-aş dori să se întâmple aşa ceva, asta m-ar aduce din start într-o postură mai puţin originală. Eu mi-am ales câteva repere, dar ar fi prematur să consider că am intrat pe un anumit drum. Nu pot să nu fiu impresionată de exuberanţa pe care o afişează Lady Gaga, dar nu ştiu cât mă voi putea apropia de un astfel de model, în cele din urmă.

Ţi s-a întâmplat vreodată să faci sacrificii pentru o ţinută scenică perfectă?
Mi s-a întâmplat să am ţinute mult mai sumare, să-mi distrug piese de vestimentaţie pentru a improviza ceva. La unele din ele mă gândesc şi acum.

În ce relaţii eşti cu piesele vestimentare spectaculoase, care însă „au darul” de a provoca disconfort fizic sau moral? Şi care este preţul, şi avantajul unor asemenea compromisuri?

Când iese totul bine, aceste probleme trec pe planul doi. Este adevărat că te pot jena anumite machiaje excesive, accesorii sau ţinute. Pe scenă trebuie să uiţi orice disconfort, pentru că altfel pierzi momentul. Publicul simte dacă nu dai totul!

În momentul în care îţi cumperi o haină sau nişte accesorii, ce îţi atrage atenţia, în primul rând?
Daca cumpăr pentru mine, sunt deseori influenţată de sezon. Acum îmi plac rochiţele de vară, la toamnă mă voi uita după cizme probabil. Sunt atentă la croieli, mă inspiră forma. Pentru scenă căutările mele sunt direcţionate după ce cred eu că s-ar potrivi repertoriului pe care îl interpretez.

Care piesă vestimentară te-ar caracteriza cel mai mult şi de ce?
M-a prins foarte bine o salopetă de culoarea roşie, clasică, cu spatele gol, dar preferatele mele totuşi rămân a fi rochiţele. Indiferent de croială sau lungime.

Distribuie articolul: