Doi bărbați de 22 și 24 de ani au fost prinși de oamenii legii pentru trafic de minore în scopul exploatării sexuală. Oamenii legii au stabilit că, la început de an, suspecții au profitat de două fete pe care le-au obligat să se prostitueze. 

Potrivit AGORA, fetele erau recrutate de suspecți în centrele de agrement, erau adăpostite într-un apartament închiriat în municipiul Chișinău, iar apoi suspecții plasau anunțuri pe site-ul 999.md cu pozele minorelor, acestea fiind ulterior supuse exploatării sexuale de către mai mulți bărbați, contra plată.

Ofițerii PCCOCS au prins făptașii în flagrant, la sfârșitul lunii februarie.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în locuință, polițiștii au depistat două minore cu vârsta de 14-16 ani, care erau obligate să presteze servicii sexuale. Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 800 de lei de la fiecare client. Ulterior, fetelor li se luau banii.

Zilnic, fetele urmau să deservească în jur de 8 clienți. Victimelor minore le este acordată în prezent consiliere psihologică specializată. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii, iar suspecții au fost reținuți pe termen de 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovăți, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: