Peste o săptămâna Chișinăul va îmbrăca din nou straie de sărbătoare. De această dată, cu ocazia Hramului Orașului care este sărbătorit, tradițional, pe 14 octombrie. În cadrul ședinței săptămânale a subdiviziunilor și serviciilor de la Primăria Chișinău, șeful Direcției Comunicare și Relație cu Publicul, Vadim Brânzaniuc, a dezvăluit câteva repere din programul evenimentului, transmite UNIMEDIA.

Ziua Orașului Chișinău va începe, în mod tradițional, cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, urmată de liturghia la Catedrala Nașterea Domnului.
După Sfânta Liturghie, în scuarul Catedralei Mitropolitane va avea loc inaugurarea festivă a sărbătorii la ora 11:00. Aici primarul general Dorin Chirtoacă își va susține discursul și vor fi întâmpinate delegațiile oficiale.

Totodată, va avea loc lansarea unui CD cu piese despre Chișinău, „Orașul meu drag Chișinău”.

Tot potrivit UNIMEDIA, în Piața Marii Adunări Naționale vom avea un concert îndrăgiți interpreți de la noi. De asemenea, partenerii evenimentului au pregătit surprize pentru chișinăuieni, dar și pentru oaspeții Capitalei – un recital al cântărețului român Horea Brenciu. Un oaspete special va fi Thomas Anders, fost membru al trupei Modern Talking.

Sărbătoarea se va încheia cu un foc de artificii.

Distribuie articolul: